5 lirayı beğenmeyip kalasla dehşet saçmıştı… Cezası belli oldu!

Beyoğlu'nda Galata Köprüsü alt geçidinde dört kişinin yolunu keserek yerden aldığı kalasla bir kişiyi öldüren sanığa müebbet hapis cezası verildi.

İstanbul Beyoğlu'nda Galata Köprüsü alt geçidinde 2'si kadın 4 kişinin yolunu keserek yerden aldığı kalasla Hüseyin Sezer'i başından vurarak ağır şekilde yaralayarak ölümüne neden olan Doğan Uslu hakkında karar çıktı.

Mahkeme, sanık Doğan Uslu'yu "Bir suçu işleyememekten duyduğu infal sonucu kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığa, "Nitelikli yağmaya teşebbüs" suçundan da ayrıca 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 4 Ekim saat 03.00 sıralarında Galata Köprüsü altındaki yaya geçidinde maktül Hüseyin Sezer'in arkadaşlarıyla geçtikleri sırada, sanık Doğan Uslu'nun kendilerinden para istediği belirtiliyordu. Şikayetçi Barış Kaya'nın 5 lira verdiği, bunu beğenmeyen sanık Doğan Uslu ile aralarında tartışma çıktığı, sanığın yerden aldığı kalasla saldırdığı ve Hüseyin Sezer'in kafasına vurduğu anlatılıyordu.

Hüseyin Sezer'in kafatası kemiğini kıran ve beyin kanamasına neden olduğu, maktülün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtiliyordu. Sanık Uslu'nun bununla da yetinmeyip cebinden çıkardığı bıçakla şikayetçilere savurarak yağmaya teşebbüs ettiği de vurgulanıyordu.

Olayda kullanılan kalas silahtan sayılmıştı. Olay sonrası kaçan ve daha sonra polis tarafından yakalanan sanık Doğan Uslu hakkında "Silahla kasten öldürme" suçundan müebbet hapis ve "Silahla yağmaya teşebbüs" suçundan ise 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep edilmişti.

Kaynak: DHA

beyoğlu Galata Köprüsü