4 katlı binada yangın paniği: Yaşlı kadını evin kapısını kırarak kurtardılar!

Gündem haberleri samsun Asayiş

Samsun'un İlkadım ilçesinde 4 katlı bir binada çıkan yangında yatalak yaşlı kadın çevredeki vatandaşlarca evin kapısı kırılarak kurtarıldı.

Samsun'da yangında evde mahsur kalan yaşlı kadın vatandaşlar tarafından evi kapısı kırılarak kurtarıldı. 

Samsun’da 4 katlı bir binada çıkan yangında, yatalak bir kadın ile yaşlı bir kadın çevredeki vatandaşlar tarafından evin kapısı kırılarak kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi Kore Sokak üzerindeki 4 katlı Yasemin Apartmanı’nın 4. katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden çevre sakinleri olayı hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Alevler kısa sürede daireyi kullanılmaz hale getirirken, olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sev edildi. Aynı apartmanda oturan yatalak bir kadın ile yaşlı bir kadın dumandan etkilenince itfaiye ve çevre sakinleri tarafından dairenin kapısı kırılarak kurtarıldı. Dumandan etkilenen kişilere ilk müdahale olay yerine gelen ambulans ekipleri tarafından yapıldı. Dumandan etkilenen kadınların genel sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

Mahalle sakini Hasan Bulut, “Yangın çıktığını görünce panik olduk. Arkadaşlarımızın oturduğu apartmanda yangın çıktı. Annesi de o sırada evdeydi. Neyse ki biz gelene kadar annesini evden aşağıya indirmişler. Bir diğer yatalak kadın da 2. katta oturuyordu. Onu da kapıyı kırarak dışarı çıkartmışlar. Yangın esnasında bir panik yaşandı. Evi bu apartmanda olanlar ise daha çok panik yaşadılar” dedi.

İtfaiyenin söndürme ve soğutma işlemini bitirmesinin ardından ekipler olay yerinden ayrıldı. Trafiğe kapatılan Kore Sokak tekrar araç ve yaya geçişine açıldı. Yangının ardından mahalleye saçılan pencere camları ise belediye ekipleri tarafından temizlendi.

 

Kaynak: İHA

Samsun İlkadım Gündem haberleri yangın haberleri