4 ilimiz kavruluyor... Termometre 48 dereceyi gösterdi: Böyle sıcak görmedik

Adana Mersin Osmaniye Hatay
4 ilimiz kavruluyor... Termometre 48 dereceyi gösterdi: Böyle sıcak görmedik

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 40 dereceyi geçen hava sıcaklığı hayatı olumsuz etkiledi. Termometrelerde Osmaniye'de 48, Adana'da 45 dereceyi gösterirken sokaklar ve caddelerde ise boş kaldı.

Hava sıcaklığının 45 dereceye ulaştığı Adana'da, kent sakinleri gölgelik alanları tercih etti.

Şehir merkezindeki parklarda dinlenenler, buralardaki çeşmelerden serinlemeye çalıştı.

TELEFONLAR KAPANDI

Kozan ilçesinde sokak hayvanları çeşmelerden su içerek kendini serinletmeye çalışırken, telefonlar ise sıcaklar nedeniyle geçici süre kapandı.

4 ilimiz kavruluyor... Termometre 48 dereceyi gösterdi: Böyle sıcak görmedik - Resim : 1

İlçe sakinleri ilçedeki parklarda ağaç gölgesinde serinlemeye çalışırken, bu güne kadar böyle sıcak yaşamadıklarını, sokağa çıkmanın tehlikeli olduğunu bildikleri halde serinlemek için ağaç gölgesine geçtiklerini söyledi.

54 yaşındaki Mehmet Demir, "Bugün dünden daha sıcak. Termometreler 43 diyor ama bana göre 50 dereceyi geçmiş durumda. Aşırı bir sıcak yaşıyoruz" dedi.

İrfan Karagömlek ise, "Aşırı sıcak var. Bugün gölgede 45 derece ama öldüren bir sıcak var" diyerek gölgede serinlemeye çalıştı.

81 yaşındaki İbrahim Aygören de bu yaşına kadar böyle bir sıcak görmediğini belirterek, "Benim yaş grubumun sokağa çıkmaması lazım. Dışarı çıktığıma pişman oldum" diye konuştu.
Vatandaşlar Basra sıcaklarında dondurma ile serinlemeye çalıştı.

MERSİN'DE NEM ORANI YÜZDE 64

Mersin'de de bazı merkez ilçelerde 44 derece ölçülen hava sıcaklığı ve yüzde 64'e ulaşan nem oranı yaşamı olumsuz etkiledi.

Bunaltıcı hava nedeniyle kent merkezindeki sahil ve meydanlarda sakinlik gözlendi.

Adnan Menderes Bulvarı'ndaki kıyı şeridinde vakit geçiren vatandaşlar, ağaçların altında ve kameriyelerde güneşten korunmaya çalıştı.

HATAY 40 DERECE

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da da sıcak hava günlük yaşamı zorlaştırıyor.

Antakya ilçesinde öğle saatlerinde 40 dereceye kadar yükselen sıcaklıklar dolayısıyla vatandaşların dışarı çıkmadığı gözlendi.

Konteyner kentlerde kalan depremzedeler de serinlemek için klimalı alanlarda vakit geçiriyor.

OSMANİYE 48 DERECE

Osmaniye'de öğle saatlerinde sıcaklık 45 dereceye kadar yükseldi. Caddelerde bulunan termometreler 48 dereceyi gösterirken, aşırı sıcak nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı.

Dışarı çıkan kent sakinleri ise gölgelik alanlarda vakit geçirdi.

Kaynak: Ajanslar

Adana Mersin Hatay osmaniye aşırı sıcak