4 günlük yasağın ardından Türkiye'nin dört bir yanından korkutan görüntüler geldi

koronavirüs

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının bitmesiyle farklı kentlerinde binlerce insan çarşı ve meydanlara akın etti. Uyarılara rağmen vatandaşların sosyal mesafe kuralına pek de kulak asmadı.

İstanbul'da Corona Virüs salgınının önlenmesi amacıyla uygulanan 4 gün sokağa çıkma kısıtlamasının bitmesiyle vatandaşlar bazı cadde ve sokaklara çıkarak yoğunluk oluşturdu.

Bağdat Caddesi'ne adeta akın ederek dolduran vatandaşların bazıları yürüyüş yaparken bazıları da alışveriş yaptı. Çoğu vatandaşın maske taktığı görülürken, bazıları da maskesiz caddeye çıktı. Bazı vatandaşların ise sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü. Kimi vatandaşlar da restoran önlerinde kuyruklar oluşturdu. Öte yandan, araç trafiğinin caddede önceki günlere göre arttığı görüldü.

4 günlük yasağın ardından Türkiye'nin dört bir yanından korkutan görüntüler geldi - Resim : 1

PAZARDA ADIM ATACAK YER KALMADI

Gaziosmanpaşa'da ise vatandaşlar, Yenimahalle'de kurulan bir semt pazarına akın etti. Pazarda daha önceki günlere göre, büyük yoğunluk oluştu. Vatandaşlar pazar alanını doldurdu, adeta adım atacak yer kalmadı. Hemen hemen birçok kişi maske takarken, koronavirüs önlemleri kapsamındaki sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldı.

4 günlük yasağın ardından Türkiye'nin dört bir yanından korkutan görüntüler geldi - Resim : 2

ANKARA’DA İLK GÜN KALABALIĞI

Ankara’da yasağın sona erdiği ilk gün, cadde ve sokaklarda, meydanlarda yoğunluk oluştu. 4 gün boyunca boş kalan meydanlar, haftanın ilk günü kalabalıklaştı. Özellikle 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı ve Ulus'ta bulunan otobüs duraklarında yer yer kuyruk oluştu. Kent içindeki yollarda da trafik yoğunluğu olduğu görüldü. Polis ekipleri ve bekçiler, vatandaşları sosyal mesafeye uymaları ve gerekmedikçe sokağa çıkamamaları konusunda uyardı.

4 günlük yasağın ardından Türkiye'nin dört bir yanından korkutan görüntüler geldi - Resim : 3

ANTALYA'DA CADDE VE SOKAKLAR DOLDU

 Yasağın bittiği ilk gün Antalya sokakları ve caddelerinde hareketlilik yaşanmaya başladı. Yasak sürecinde bomboş görüntülenen Antalya'nın en yoğun caddelerinden Yüzüncü Yıl, eski günlerdeki gibi yoğun araç trafiği görüntülerine sahne oldu. İnsan yoğunluğunun en çok görüldüğü alanlar ise otobüs durakları ve banka önleri oldu. Bankaların önünde kalabalık insan toplulukları oluştu. Herkesin dışarı çıkması nedeniyle toplu taşıma araçlarında da sosyal mesafe kurallarını aşan sayıda yolcu alan otobüsler olduğu görüldü. Birçok şehir içi toplu taşıma otobüsünde de oturma kapasitesinin yüzde 50'sinin üzerinde yolcu yer aldı. Polis ekipleri ise vatandaşları sosyal mesafe kuralına uymaları ve banklara oturmamaları konusunda sık sık uyardı. Pazar yerleri ve bankaların girişlerinde ise vatandaşlar, görevliler tarafından ateşleri ölçülerek içeriye alındı.

4 günlük yasağın ardından Türkiye'nin dört bir yanından korkutan görüntüler geldi - Resim : 4

GAZİANTEP'TE CADDELER DOLDU

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Gaziantep'in de aralarında olduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulandı. Yasağın bitmesinin ardından vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren çarşıların bulunduğu Karagöz ve Gaziler caddelerinde yoğunluk oluşturdu. Ateşleri ölçülerek çarşıya alınan vatandaşlar, ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yaptı.

Öte yandan kent merkezindeki birçok banka ve PTT şubesi önünde uzun kuyruklar oluştu. Görevliler ve polis ekipleri işlem yaptırmak için sıra bekleyenleri sık sık sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

4 günlük yasağın ardından Türkiye'nin dört bir yanından korkutan görüntüler geldi - Resim : 5

ESKİŞEHİR'DE SOKAKLAR DOLDU

Eskişehir'de haftanın ilk iş günü cadde ve meydanlar ile sokaklar doldu. Kentin trafiğe kapalı olan İki Eylül Caddesi'nin her iki girişini bariyerlerle kapatan polis, kimlik kontrolü yaptı. Sağlık ekipleri de ateş ölçtü. Banka ve PTT şubeleri önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Polis ekipleri, sosyal mesafe kuralına uymayanları uyardı. Yenibağlar Mahallesi'nde kurulan pazarda da yoğunluk yaşandı. Kentte 4 günlük süreçte sokağa çıkma yasağını ihlal eden 358 kişiye idari ceza işlemi uygulandı. ,

4 günlük yasağın ardından Türkiye'nin dört bir yanından korkutan görüntüler geldi - Resim : 6

BURSA'DA YASAK SONRASI PAZARLARDA YOĞUNLUK

Yasağın ardından sabahın ilk saatleriyle birlikte Bursa'da kurulan pazar yerlerine ise vatandaşlar akın etti. Kentin pek çok noktasında kurulan pazarlardaki kalabalık dikkat çekerken, sosyal mesafe kuralına da birçok kişinin uymadığı görüldü. İnegöl ilçesindeki pazar yerinin girişlerinde vatandaşlar hijyen tünelinden geçerken, girişlerde hazır bekleyen zabıta görevlileri de sık sık vatandaşlara maskelerini takmaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri uyarısında bulundu. 

4 günlük yasağın ardından Türkiye'nin dört bir yanından korkutan görüntüler geldi - Resim : 7

ZONGULDAK'TA KISITLAMA SONRASI YOĞUNLUK

Kısıtlama nedeniyle Zonguldak’ta hakim olan sessizlik haftanın ilk günü son buldu. Özellikle öğle saatlerinden itibaren kent merkezinde yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Bankalar ve PTT önünde uzun kuyruklar oluştu. Polisler, halkı sık sık sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyardı. Ekip araçlarından da zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarılar yapıldı. Banka kuyruğunda bekleyen Mutlu Keklik, "Aşırı kalabalık var. Sosyal mesafeye uyulmuyor. Ben babamın emekli maaşını çekmek için indim. Ödemelerini yapıyorum. Son güne sıkıştığı için böyle olduğunu düşünüyorum" dedi. 

4 günlük yasağın ardından Türkiye'nin dört bir yanından korkutan görüntüler geldi - Resim : 8

DİYARBAKIR'DA HAREKETLİLİK BAŞLADI

Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında bulunan kentlerden Diyarbakır, güne hareketli başladı. 4 gün boyunca evlerinden çıkmayan kent sakinleri, sabah saatlerinde caddelere akın etti.

Merkez Sur ilçesindeki Gazi ve Melikahmet caddelerinde alışveriş yoğunluğunun yaşandığı gözlendi. Vatandaşların sosyal mesafe kurallarına dikkate almadığı ve çok az sayıda kişinin maske taktığı gözlendi. Kentteki yoğunluğun yaşandığı bir başka nokta ise PTT önleri oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sağlanan 1000 liralık yardımı almak için yüzlerce kişi PTT'nin Yenişehir şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Polis ekiplerince, kuyrukta bekleyenlere sosyal mesafe kurallarına uymaları ve maske takmaları için sürekli uyarılar yapıldı.

Ekipler ayrıca, kentin birçok caddesini araçlarıyla gezerek, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca anaslor ile vatandaşları kurallara uyması konusunda uyardı.

4 günlük yasağın ardından Türkiye'nin dört bir yanından korkutan görüntüler geldi - Resim : 9

DENİZLİ’DE KALABALIK DİKKAT ÇEKTİ

4 günlük sokağa çıkma yasağından sonra Denizli'nin cadde ve sokaklarının kalabalık olduğu görüldü. Kentin işlek noktalarından Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı ve Bayramyeri Meydanı'ndaki kalabalık dikkat çekti. Banka ve postane önlerinde, sosyal mesafe kuralının uygulanmasıyla uzun kuyruklar oluştu. Polis ekipleri de yoğunluk oluşan noktalarda sık sık uyarılar yaptı.

Bayramyeri Meydanı'nda yürüyen Osman Giraz, 4 gün evde kalınca canının sıkıldığını ve havanın güzel olmasını da fırsat bilip, dışarı çıktığını söyledi. Giraz, herkes soluğu dışarıda aldığı için yoğunluk olduğunu belirterek, "Sosyal mesafeyi korumaya çalışıyoruz" dedi.

4 günlük yasağın ardından Türkiye'nin dört bir yanından korkutan görüntüler geldi - Resim : 10

ADANA’DA SOKAĞA ÇIKTI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından Adana’da vatandaşlar sokaklara koştu. Bankalar, marketler önünde oluşan uzun kuyruklar pes dedirtirken polis ekipleri ve bekçiler vatandaşların sosyal mesafelerini koruması için mücadele etti.

Hiçbir önlem almadan sokağa çıkan bir vatandaşın virüsten korkmuyor musunuz soruna “Yo, korkmuyorum” demesi salgını ciddiye almadığını gözler önüne serdi. Bazı vatandaşlar da mecbur oldukları için sokağa çıktıklarını belirterek kendilerini savundu.

4 günlük yasağın ardından Türkiye'nin dört bir yanından korkutan görüntüler geldi - Resim : 11

türkiye koronavirüs