3 büyük kentte hava nasıl olacak? MGM Hava Tahmin Uzmanı o bölge için yağış uyarısında bulundu!

Gündem haberleri İstanbul İzmir Ankara hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Türkiye'de sıcaklıklar mevsim normallerine dönmeye başladı. Haber Global muhabiri Engin Yağcı, MGM Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik'ten havaya ilişkin son bilgileri aldı.

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesinin beklendiğini belirten MGM Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, "Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı sistem şu an için artık Marmara ve Ege bölgesinde sıcaklıkları mevsim normallerine indirdi. Hatta şu anda Marmara bölgesinde aralıklı yağışlar devam ediyor. Batı Karadeniz bölgesi yine aynı şekilde yağışlar hafif hafif başladı. Şu an için Ankara henüz sistemin etkisi altına girmediği için özellikle İç Anadolu bölge geneliyle Orta ve Doğu Karadeniz'de sıcaklar mevsim normallerinin şu anda çok üzerinde. 8-9 derece kadar üzerindeler. Ancak bu sistemin ilerlemesiyle birlikte artık gece saatlerinden itibaren diyebilirim artık hemen hemen tüm yurt artık mevsim normalleri civarında sıcaklar yaşayacak diyebiliriz." dedi.

KARADENİZ İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Sözlerine devam eden Çelik, "Şu anda Marmara'da yağışlar devam ediyor. Yarın Karadeniz bölgesinin tamamında yağış var. Hafta sonunda da sadece Doğu Karadeniz bölgesinde aralıklı sağanak yağış bekliyoruz." diye konuştu.

3 BÜYÜK KENTTE HAVA NASIL OLACAK?

3 büyük kent için son hava tahminlerini MGM Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, şöyle aktardı:

ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK?

"Bugün Ankara'da sıcaklığın 39 dereceye kadar çıkmasını bekliyoruz yarın Ankara'da sıcaklık 28 dereceye düşecek. Özellikle gece saatlerinde bir soğuma bekliyoruz. Bugün akşam saatlerinde de Ankara'da özellikle kuzey ve batı kesimlerinde bir yağış geçişi görebiliriz. Ancak yarından itibaren Ankara'da bir yağış beklentimiz yok. Sıcaklıklarda daha sonra 30-31 derece civarında seyredecek yani mevsim normalleri civarında seyredecek diyebiliriz Ankara için.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da da yağış beklentimiz yok. Şu anda hava parçalı bulutlu İstanbul'da. Yarın belki biraz daha bulutlanma olabilir ama daha sonraki günlerde hafta sonunda bulutlanmanın azalmasını bekliyoruz ama İstanbul'da da sıcaklıklar mevsim normalleri civarında 30 derece civarında seyredecek. İstanbul'da da geçen haftaya göre 5-6 derecelik bir serinleme var diyebiliriz.

İZMİR'DE HAVA NASIL OLACAK?

İzmir'de yağış beklentimiz yok, hava genellikle az bulutlu açık şekilde devam edecek. İzmir'de merkezde sıcaklık rekoru kırdık. İlçe bazlı olarak da yaklaşık ilçeler neredeyse tamamına yakını yine sıcaklıklar ekstrem sıcaklıklar civarındaydı. Ancak İzmir'de de bugün için bir serileme oldu. Yarından itibaren devam hemen 35, 36 dereceler civarında mevsim normalleri civarında sıcaklıkların devam etmesini bekliyoruz. Bu sıcaklıklarda hemen bir hafta boyunca mevsim normalleri civarında yurt genelinde seyretmeye devam edecek.

 

Kaynak: Haber Global TV

büyük kent meteoroloji hava durumu tahmin yağış