21 şehir için alarm verildi: Sel, yıldırım, dolu, fırtına…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü AFAD hava durumu

Aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 21 il için kuvvetli yağış uyarısı... Son dakika, AFAD'dan yapılan açıklamada "Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi. Peki yağışlar ne zaman bitecek? Meteoroloji açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nden alınan bilgilere göre, bugün İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak Kastamonu, Sinop, Bartın, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Çorum'da şiddetli yağış bekleniyor.

AFAD, sosyal medya hesabından, söz konusu illerde beklenen yoğun yağış nedeniyle uyarı mesajı paylaştı.

21 şehir için alarm verildi: Sel, yıldırım, dolu, fırtına… - Resim : 1

AFAD açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Pazar günü ilk saatlerden itibaren, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale'nin doğusu ile zamanla Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ile Kastamonu, Sinop ve Bartın'ın iç kesimleri; Ankara, Eskişehir ve Çankırı; Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Çorum'un batısında kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun."

YAĞIŞ NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji'ye göre Kurban Bayramı ile önümüzdeki hafta süresince yurdun kuzey kesimlerinde aralıklı ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklıların batı kesimlerde yağışlarla birlikte azalarak, bayram süresince mevsim normallerinde olması bekleniyor.

3. Gün (11 Temmuz 2022 Pazartesi): Karadeniz'in kıyı kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

4. Gün (12 Temmuz 2022 Salı): Yağışların Karadeniz Bölgesi'nin geneli ile sınırlı kalacağı tahmin ediliyor. Diğer yerlerde havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Kurban Bayramı'ndan sonra yağışlı ve serin havanın Karadeniz Bölgesi genelinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul Ankara AFAD meteoroloji