2019 Arabuluculuk sınav sonuçları açıklandı!

2019 Arabuluculuk sınav sonuçları açıklandı!

25 Kasım'da gerçekleştirilen arabulucuk sınav sonuçlarına ilişkin Adalet Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

25 Kasım 2019 yılında gerçekleştirilen arabuluculuk sınav sonuçları açıklandı. Sınava katılan avukat ve hukuk fakültesi öğrencileri sınav sonuçlarına Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ulaşabilecekler. 

ARABULUCULUK SINAV SONUCU SORGULAMA

Arabuluculuk sınavına katılan adaylar sonuçlara, www.adb.adalet.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ile öğrenebilecekler.

2019 ARABULUCULUK SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

ARABULUCULUK NEDİR?

Arabuluculuk genel anlamıyla taraflar arası uyuşmazlık için geliştirilmiş bir çözüm yöntemidir. Özellikle evlilik ve işçi-işveren davalarında sıklıkla karşımıza çıkan arabuluculuk kavramı, tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkeme yönlendirmesiyle çözmelerinde kullanabilecekleri bir yöntemdir.

Taraflar, arabuluculuk yöntemi ile sorunlarını tartışma ve kendileri için en iyi çözümü, bulma fırsatı elde ederler.

ARABULUCULUK SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Arabulucuk sınav sonucundan memnun olmayan ve incelenmesini isteyen adaylar sonuçlar açıklandıktan yani 9 Aralık 2019 tarihinden itibaren 7 (yedi) gün içinde, itiraz hakkına sahiptirler. İtirazların yazılı olarak Daire Başkanlığı'na iletilmesi gerekmektedir. Bunun yanında adaylar, sınav sonuçlarının incelenmesi için üniversitenin Gazi Şubesi Halk Bankası'na açılacak TR 800001200129400004000229 numaralı hesabına 40,00 TL yatırmaları ve bu işlemin dekontunu da dilekçelerine eklemeleri gerekiyor.

İtiraz dilekçesi Daire Başkanlığının Milli Müdafaa Cad. No:22 Bakanlıklar Kızılay/ANKARA adresine gönderilmelidir. Adayların itirazlarına ilişkin sonuçlar ise yine 7 gün içerisinde adaya bildirilecektir. İtirazı kabul edilenlerin listesi ayrıca Daire Başkanlığının http://www.adb.adalet.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.