2014 SPK Uzman Yardımcılığı Sınavı'na 'FETÖ' soruşturmasında gözaltılar

FETÖ Ankara Hamas
2014 SPK Uzman Yardımcılığı Sınavı'na 'FETÖ' soruşturmasında gözaltılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 2014 yılı Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı Sınavı soruşturmasına ilişkin yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen 2014 yılı Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı Sınavı soruşturması kapsamında, FETÖ üyelerince yazılı sınav öncesinde erişilen soruların örgüt mensuplarına dağıtıldığının tespit edildiği belirtildi.

Bunun üzerine, sınav sorularını alarak sınavlarda başarılı olan ve atamalarının yapıldığı belirlenen 4'ü ihraç, 1'i özel sektör çalışanı, 5'i aktif kamu personeli toplam 10 şüphelinin, Ankara merkezli 3 ilde eş zamanlı gözaltına alınmalarına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerin yakalanmasına ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği aktarıldı.

SON HABERLER

- Hamas lideri Heniyye, İsrail ile ateşkes anlaşmasına ‘ulaşmaya yakın' olduklarını, bu konuda ara buluculuk yapan Katar'a cevaplarını ilettiklerini söyledi.

- ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki bazı rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmanın yakın olduğuna inandığını söyledi.

- Resmi Gazete'de yer alan son bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü için 10 bin 102 kadro ihdas edildiği duyuruldu.

- ABD’de 3 yaşındaki bir çocuk, annesinin çantasında bulduğu silah ile 2 yaşındaki kardeşini öldürdü.

- Meteoroloji 21 Kasım hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava etkisini bu hafta da sürdürecek. Sıcaklıklar 8 derece birden düşecek. Bazı illerde ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

- İçişleri Bakanı Yerlikaya 7 ilde düzenlenen Narkogüç operasyonlarında 2 ton 350 kilo uyuşturucu ele geçirildiğini duyurdu.

Kaynak: AA