2000-2008 için kademeli emeklilik mümkün mü? SGK uzmanı Mert Nayır'a göre EYT çıktıysa her yasa çıkabilir

Emekli Emekli maaşı zammı Emeklilikte Yaşa Takılanlar SGK Gündem haberleri

Şu an için kademeli emekliliğe yönelik bir çalışma olmadığı açıklanmıştı. 2000-2008 arasındaki sigortalı olanları kapsayan kademeli emeklilikle ilgili Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Yeni yılın ilk Kabine toplantısı yarın yapılacak. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü hükümetten gelecek ek zam haberinde. En düşük emekli aylığını da içeren düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinesinde ilgili bakanlıkların yürüttüğü çalışma Kabine toplantısında gündemde olacak. Yakında Meclis'e sunulması planlanan düzenlemeye son şeklinin verilmesi bekleniyor.

Peki kademeli emeklilik çıkar mı? Bu konuda hazırlık var mı? Merak edilen detayları Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır anlattı.

CEVDET YILMAZ'IN KADEMELİ EMEKLİLİK AÇIKLAMASI

Cevdet Yılmaz bu konuya ilişkin geçtiğimiz hafta böyle bir çalışmanın gündemde olmadığını söylemişti.

Cevdet Yılmaz, kademeli emeklilik uygulaması olup olmadığına ilişkin olarak ise "Kademeli emeklilik konusunda bir çalışmamız yok" ifadesini kullandı. 

SGK UZMANI MERT NAYIR'IN KADEMELİ EMEKLİLİKLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI

Haber Global canlı yayınına bağlanan Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır kademeli emeklilik ile ilgili detayları anlattı. Kademeli emeklilik planı değişir mi beklentiler neler? İşte detaylar...

Mert Nayır, ''EYT yasası çıktıktan sonra bu ülkede her yasa çıkabilir. Olmaz diyemeyiz bu saatten sonra ama bunu bir yerel seçimde mi görürüz genel seçimde mi bilemeyiz. EYT kanunu çıktıktan sonra bir günle kaçıranlar oldu. Bu bir sosyal devlet politikası olamaz. Bunun zaten bir gün önümüze geleceğini biliyorduk. Bu hep karşımıza domino taşı etkisi gibi gelecek. Hükümetin böyle bir çalışması yok. Hangi şartlarda ve nasıl olabileceği çalışan olasılıklar ama şu anda Sosyal Güvenlik Kurumu EYT başvurularını bitiremedi. Bütçesel yük kaldırılamadı. Bunun üzerine bu konunun maliyenin üzerine yüklenmesi çok kabul edilebilir değil. 9 Eylül 1999 ve 2008 arasında işe girenler böyle bir mücadeleye girecek mi? Ne kadar süre içerisinde bu hakkı alırlar veya alabilirler mi bilinmiyor. Bu meclise sunulan bir teklif zaten hükümetin gündeminde yok. Vatandaşı umutlandırıyor ancak bu senenin bütçesinde gözüken bir sistem değil'' dedi.