2 yılda tam 170 kilo verdiler: Hayatımız değişti, şok içindeyiz

Dünya haberleri İngiltere
2 yılda tam 170 kilo verdiler: Hayatımız değişti, şok içindeyiz

İngiltere'de iki yıl içinde toplam 170 kilo veren Helen ve Kieron Buxton çifti, hayatlarını nasıl dönüştürdüklerini anlattı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Nothinghamlı çift, Kieron Buxton'a Tip 2 Diyabet teşhisi konmasından sonra karar vermiş. Kieron Buxton, 190 kiloya çıktığında çorap ve ayakkabılarını ancak karısının yardımıyla giymeye başlayınca doktoru tarafından bir zayıflama merkezine yönlendirilmiş. 50 yaşındaki Buxton, "Hayatımın büyük bölümünde aşırı kilolu biriydim. Hep hareketsiz biri oldum. 5XL gömlekler giyiyordum. Uçakta ilave kemer veriyorlardı. Hayatım böyleydi. Buna alışmıştım. Sokakta benle alay edilmesine bile" diyor:

"Bacağımdaki bir yara iyileşmiyordu. Doktorum Tip 2 diyabet olduğumu söyleyince hayatımı değiştirmeye karar verdim. O zaman 190 kiloydum. Çoraplarımı, ayakkabılarımı Helen giydiriyordu."

2 yılda tam 170 kilo verdiler: Hayatımız değişti, şok içindeyiz - Resim : 1

DİYABETTEN KURTULDU

İki yılda 123 kilo veren Buxton, diyabetten kurtulduğunu ve artık hiçbir ilaç almadığını söylüyor. Kieron Buxton, diyet ve egzersizle zayıfladığını belirtiyor:

"100 adım bile yürüyemiyordum. Şimdi her gün 10 bin adım yürüyoruz. Hayatlarımız o kadar değişti ki şok içindeyiz. Kilo vermeseydim, bugün belki de hayatta olmayacaktım."
51 yaşındaki Helen Buxton ise "Çocukluğumdan beri kilo sorunum vardı. Birçok kez kilo vermeyi deneyim ve hep başarısız oldum. Zayıflama merkezine Kieron'a destek vermek için gittim. Bu arada kendi sağlımı da düzeltirim diye umdum" diyor.

9 BEDEN BİRDEN KÜÇÜLDÜ

Helen Buxton da iki yılın sonunda 50 kilo vermiş ve 9 beden birden düşmüş. Çift, koronavirüs pandemisi sırasında dışarı çıkamadıkları için şimdi arkadaşlarının kendilerini tanıyamadığını söylüyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Gündem haberleri