2. Bitlis Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı!

Gündem haberleri Bitlis
2. Bitlis Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı!

Bu yıl ikincisi düzenlenen Bitlis Kitap Fuarı başladı. 11 Haziran’a kadar sürecek olan fuara 50’yi aşkın yazar, gazeteci, akademisyen ve sanatçı katılacak.

Fuarda söyleşiler, imza günleri, konserler, çocuk tiyatrosu ve açık hava sineması etkinlikleri yer alacak. Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) İstanbul Şube Başkanı Hasan Dalkıran fuarda yaptığı konuşmada, “Yazar ve sanatçı olmak aykırılık ve ayrıcalık gerektirir. Onlar herkese hitap eder; isteyen istediğini alır. Okumak, öğrenmek dünyayı, toplum düzenini, toplum yapısını, insanlığı, bilimi, tekniği algılamak demektir.” ifadelerini kullandı.

Söyleşilerin, dinletilerin, Bitlis’in tarihi ve kültürünün konuşulacağı fuar  kapılarını kitapseverlere açtı. Fuar, BETAV İstanbul Şube Başkanı Başkanı Hasan Dalkıran, Bitlis Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferit İzci ve İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ve öğrencilerin katılımıyla başladı. Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Bitlis’in tarihini “Dünden bugüne Bitlis Tarihi ya da Diyar-ı Şehir Bitlis“ başlığında anlattı. Ressam Şahika Çağlar ile Sanat Atölyesi'nde çocuklar resim çizdi.

“ÇOCUKLARIN VE GENÇLERIN KITABA ILGILERININ ARTMASINI ISTIYORUZ”

11 Haziran Pazar gününü sona erecek fuarın açılışında konuşan BETAV İstanbul Şube Başkanı Hasan Dalkıran, “6 bin yıllık tarihe sahip kentimizde ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz ve büyük ilgi gören kitap fuarının ikincisini gelenekselleşme hedefi ile bu yıl düzenliyoruz.” İfadelerini kullandı. 

BETAV’ın 35. yılını tamamladığını hatırlatan Dalkıran, “BETAV, halkıyla, valiliği, belediyesi ve üniversitesiyle bir araya gelmiş büyük bir güç olan BETAV 35 yıldır ticareti ve siyaseti bünyesine sokmayan bir kuruluştur. Bu yaklaşıma uygun olarak düzenlediğimiz kitap fuarımızın Bitlis’e katkı sunmasını, özellikle çocukların ve gençlerin kitaba ilgilerinin artmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diğer

Bitlis kitap fuarı