19 ilçede il olma heyecanı

Devlet Bahçeli

Nüfusu yüksek olan ilçeleri il olma heyecanı sardı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "yeni yüzyılda yüz il, bin ilçe" açıklaması, adı geçen ilçelerde sevinçle karşılandı.

Bahçeli, “yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeli idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkün” dedi. Bahçeli halen 81 olan Türkiye'nin idari yapısına 19 yeni il ile 27 ilçenin eklenmesi önerdi.

İl olmak için o ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gerekiyor. Bir ilçenin il olabilmesi için bazı kriterlere sahip olup olmadığına bakılıyor. Bunun içinde mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu aranan özellikler arasında. Türkiye'nin güneyindeki Tarsus ve İskenderun bu kriterlere uyan ilçelerden.

Türkiye'nin en kuzeyindeki Ünye'ye, en batısındaki Çorlu, Edremit ve Fethiye'den en doğusundaki Midyat, Yüksekova ve Erciş'e kadar il olma kriterine sahip. Bu özellikleri taşıyan 19 ilçenin gözü kulağı Ankara'dan gelecek habere çevrildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli nüfus il ilçe