14 metre derinlikteki mağaralarda üretiliyor; lezzeti küften geliyor
Niğde’de İl Özel İdaresi tarafından açılan doğal mağarada 5 yıl önce peynir üretimine başlayan Erbişim çifti geliştirdikleri peynirlerin siparişlerine yetişemiyor.
Yaptıkları AR-GE çalışmaları ile 'Niğde Mavisi', 'Niğde Beyazı', 'Tabal', 'Niğde Küflü Peyniri' gibi 7 ayrı çeşit geliştiren ve geliştirdikleri peynirlere bölgeye özgü isimler veren Recai ve Dilek Erbişim çifti, ünlü Fransa'nın Rokfor peynirine benzeyen küflü peynirler üretiyor.
Aromasını ve lezzetini küf sayesinde alıyor
Erbişim; "Bundan 5 yıl önce AR-GE çalışmasına başladık ve bir peynir çeşidi yapalım diye yola çıktık şimdi geliştirdiğimiz peynir sayısı 7 oldu. Peynirlerin üzerini ilk olarak küf kaplıyor sonrasında rengi kırmızıya dönüyor ve bu olgunlaştığı anlamına geliyor. Aromasını ve lezzetini mağaralarda bulunan küften alıyor. Bu küf de analiz yaptığımızda doğal antibiyotik olarak karşımıza çıkıyor" dedi.