14 Mayıs seçimlerine saatler kala Twitter'dan 'erişim' kararı: Bazı içerikler engellendi

Twitter 14 Mayıs Seçimleri
14 Mayıs seçimlerine saatler kala Twitter'dan 'erişim' kararı: Bazı içerikler engellendi

14 Mayıs seçimleri öncesi sosyal medya şirketi Twitter’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Açıklamada "Twitter'ın Türkiye’de kullanıma açık kalmasını sağlamak amacıyla, Türkiye'de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdik" denildi.

Twitter, yarın yapılacak  Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde bazı içeriklerin sınırlandırılacağını açıkladı.

Twitter'ın Küresel Hükümet İlişkileri hesabından yapılan açıklamada, bu adımın mahkeme kararlarına yanıt olduğu ve platformun Türkiye'de erişilebilir kalmasını sağlama amacı taşıdığı kaydedildi. Açıklamada içeriklerin dünyanın geri kalanında erişilebilir olacağı ifade edildi.

Twitter'dan yapılan açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

Twitter’a iletilen erişim engellenmesine yönelik mahkeme kararları uyarınca ve Twitter'ın Türkiye’de kullanıma açık kalmasını sağlamak amacıyla, Türkiye'de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdik.

Politikalarımız çerçevesinde ilgili hesap sahiplerini bu işlemler hakkında bilgilendirdik. Engellenen içerikler dünyanın geri kalanında erişilir olmaya devam edecektir.

Kaynak: Haber Global TV

14 Mayıs seçimleri twitter