100 haber sitesi incelendi, Haber Global en hızlı ilk 3'te!

Gündem haberleri
100 haber sitesi incelendi, Haber Global en hızlı ilk 3'te!

Google Lightouse verilerinden yararlanarak 100 haber sitesinin sayfa hızını ve kullanıcıları ne kadar gözetlediğini inceleyen Journo, sonuçları paylaştı. Verilere göre, Haber Global, Türkçe haber siteleri arasında yüksek puanı alan ilk 3 arasında yer aldı.

Türkiye'de yayın yapan 100 haber sitesini inceleyen Journo, Google’ın sayfa hızına ağırlık veren Lighthouse verilerinde en yüksek puanı alan ikinci haber sitesi  Haber Global oldu. 

Haber Global, Türkçe haber siteleri arasında sayfa hızı ve kullanıcı gizliliği konusunda öne çıktı.

Masaüstü ve/veya mobil sürümleri, Google’ın kendi aracına göre “SEO” alanında 100 tam puan alan haber siteleri arasından da Haber Global çıktı. 

Haber Siteleri: Sayfa Hızı ve Gözetim Verileri

100 haber sitesi incelendi, Haber Global en hızlı ilk 3'te! - Resim : 1

Google Lighthouse, web sayfalarının kalitesini ölçmek için açık kaynak kodlu bir araç olarak ABD şirketi tarafından dünyayla paylaşılmıştı. Daha önce Google PageSpeed‘in yaptığı gibi web sayfalarının hızını ölçen bu araç, ayrıca performans, erişilebilirlik ve arama motoru optimizasyonu (SEO) gibi alanlarda ek veriler sağlıyor.

Türkiye’den 100 haber sitesinin hız ve gözetim verilerini bu araçlarla derleyen Journo, sonuçları şöyle görselleştirdi:

100 haber sitesi incelendi, Haber Global en hızlı ilk 3'te! - Resim : 2

Google Lighthouse’ın 2021’de yayımlanan son sürümünde, “Core Web Vitals Assessment” (Temel Web Göstergeleri Değerlendirmesi) ölçümü de yer alıyor. Böylece bir sitenin masaüstü ve mobil sürümünün, söz konusu ölçütlere göre “başarılı” veya “başarısız” olduğu bildiriliyor.

100 haber sitesi incelendi, Haber Global en hızlı ilk 3'te! - Resim : 3


Journo’nun araştırmasında, Google Lighthouse’ın yanı sıra, web sitelerinin kullanıcıları ne kadar gözetlediğini ölçen PageXRay adlı uygulama da kullanıldı. Kamuya açık bu uygulama, sitelerin reklam hedefleme veya kullanıcı takibi gibi amaçlarla arka planda çalıştırdığı izleyici çerezleri saptayıp sınıflandırıyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global