EURO 2020'de Türkiye'nin gruptan çıkma şansı var mı? A Milli Takım'ın gruptan çıkma senaryoları

EURO 2020
EURO 2020'de Türkiye'nin gruptan çıkma şansı var mı? A Milli Takım'ın gruptan çıkma senaryoları

Avrupa şampiyonasına 3-0'lık İtalya yenilgisiyle başlayan Türkiye ikinci maçta bu kez Galler'e 2-0 yenildi. Peki, Türkiye'nin EURO 2020'de gruptan çıkma şansı var mı? İşte A Milli Takım'ın gruptan çıkma senaryoları...

İki maç sonunda puan alamayan ve kalesinde 5 gol görüp gol atamayan A Milli Takım'ın gruptan çıkabilmek için elinde tek bir senaryosu kaldı.  Milliler ancak en iyi grup üçüncüleri arasına kalabilirse bir üst tura adını yazdıracak.

EURO 2016'dan bu yana 24 takımla oynanan Avrupa Şampiyonası'nda 6 grup bulunuyor. Grubu ilk iki sırada bitiren takımlar son 16 turuna yükseliyor. Ancak formata göre en iyi 4 grup üçüncüsü de son 16 turunda yer alıyor. Böylece turnuvaya katılan 24 takımın 16'sı grup etabı sonrası yoluna devam ederken 8 takım veda ediyor.

OLASI İSVİÇRE GALİBİYETİ DAHİ DİREKT YETERLİ OLMAYACAK

Türkiye son maçında İsviçre'yi yenip grubu üçüncü sırada bitirirse bu sonuç doğrudan yeterli olmuyor.

A Milli Takım'ın gruptan çıkması için grubunu üçüncü sırada bitirmesi, ardından da diğer gruplardaki sonuçları beklemesi gerekiyor.  

AVERAJ EKSİ 5

İsviçre'ye karşı üçüncülük için mücadele edecek olan ay-yıldızlılar, -5 averaja sahip.

A Milli Takım, İtalya ve Galler maçının ardından sahip olduğu -5 averaj nedeniyle en iyi üçüncüler arasına girme şansını da zora soktu.

EN İYİ 3.'LÜK NASIL BELİRLENİYOR?

EURO 2020'de bir üst tura adını yazdıracak olan üçüncü takımları belirlemek için grupta toplanan puanlara bakılacak. Puanların eşit olması halinde, daha iyi averaja sahip olan takımlar son 16 turuna kalma hakkını elde edecek. Puanlar ve averajların da eşit olması halinde, daha fazla gol atan ekipler, bir üst tur şansını elde edecek.

EURO 2016'DA 3 PUAN YETMEMİŞTİ

Türkiye, EURO 2016'da İspanya ve Hırvatistan yenilgilerinin ardından son maçta Çekya'yı mağlup etmiş ve grubunu üçüncü bitirmişti. 

Ancak diğer gruplarda elde edilen sonuçların ardından Türkiye'nin üç puanla grup üçüncülüğü yeterli olmadı ve turnuvadan elendi.

Kaynak: Haber Global TV

A Milli Takım EURO 2020 Türkiye – Galler