Wout Weghorst: "Benim için bu rüya gibi bir senaryo"

HABER MERKEZİ
EURO 2024 Hollanda Polonya
Wout Weghorst: "Benim için bu rüya gibi bir senaryo"
FOTOĞRAF: AA

Hollanda'nın Polonya'yı 2-1 yendiği maçta ülkesine galibiyeti getiren golü kaydeden Wout Weghorst, turnuvada tarih yazmak istediklerini söyledi.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D Grubu'nda Hollanda, Polonya'yı 2-1 yenerek turnuvaya galibiyetle başladı.

Bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Hollanda'nın "süper yedeği" Wout Weghorst, 81. dakikada oyuna dahil oldu ve iki dakika sonrasında topa ilk dokunuşunda bulduğu golle takımını 2-1'lik galibiyete taşıdı.

Hollandalı golcü maçın ardından yaptığı açıklamada yaşananların kendisi için rüya gibi bir senaryo olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Duygularım tarif edilemez. Özellikle de böyle bir turnuvada gol atmak. Çok özel, daha geçen hafta buna hazırdım. Bana rolümün ne olduğu açıkça söylendi. Takımınız için maksimum düzeyde orada olduğunuzdan emin olmalısınız. Şahsen benim için bu rüya gibi bir senaryo.

"BUNU TARİF EDEMEZSİNİZ"

Sonra o top geliyor, geldiğini görüyorsunuz, o anı hissediyorsunuz. Bazen bunu hissedersiniz, bir akışın içindesinizdir. Bunu tarif edemezsiniz. Sonrasında konuşmak kolay ama...

"HEPİMİZ İÇİN ÇOK GÜZEL"

Bunun olacağını biliyordum, size mesajları gösterebilirim. Bu sabah kız arkadaşıma 'Maçın bitiş düdüğünden yaklaşık 20 dakika önce, skor 0-0 veya 1-1, ve sonra...' diye bir mesaj attım. Biraz geç oldu ama hissediyorsunuz, gözünüzde canlandırıyorsunuz. Hepimiz için çok güzel, bunu yapabiliyor olmak harika.

"SADECE TEK BİR HEDEF VAR"

Sonunu da gözünüzde canlandırıyorsunuz. Sadece tek bir hedef var. O da kupayla birlikte orada durmak. Bu sadece bende değil, herkeste var. Siz de bunun hakkında konuşuyorsunuz. Bu yüzden başlangıç çok önemli, sonra ona doğru büyürsünüz. Mutlak hedef tarih yazmak, biz buna hazırız. Umalım ki daha birçok harika maç olsun."