Vincenzo Montella: "Merih'e verilen ceza adil değildi"

HABER MERKEZİ
EURO 2024 Vincenzo Montella A Milli Takım Hollanda
Vincenzo Montella: "Merih'e verilen ceza adil değildi"
FOTOĞRAF: AA

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile yapacakları maç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile Türkiye yarın karşı karşıya gelecek.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İtalyan teknik adam yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Merih'e verilen ceza adil değildi. Siyasi bir hareket değildi o. Sadece doğru şekilde anlaşılmayan bir hareketti. Bu Türk gururunu dizginlemez. Biz daha arzulu bir şekilde sahaya çıkacağız. Herkes son derece motive olacaktır. Taraftar için de bu geçerli.

"BEN HEPSİYLE GURUR DUYUYORUM"

Her maç farklı, her maçın stratejisi farklı. Her zaman en iyi 11'i sahaya süremiyorsunuz. Her oyuncu ne yapması gerektiğini biliyor. Ben hepsiyle gurur duyuyorum. Bu seviyeye geldiğinizde ideal 11 diye bir şey kalmıyor. Hocanın rolü her şeyin sorumluluğunu üstlenmektir. Bu yüzden eleştiriyi kabul etmek zorundayız. Eleştiriyi kaldıramıyorsanız Teknik direktörlük yapamazsınız.

"BİZİM TARAFTARIMIZ HARİKA"

Bizim taraftarımız harika. Coşkularını her zaman bize gösterdiler. Yarın da aynı coşkuyu bekliyoruz. Kasım ayında Almanya ile bir maç yapmıştık. Stadyumun tamamı Türk taraftarlarla doluydu. Yarın da böyle olacağını düşünüyorum.

3 oyuncumuz cezalı durumda. Bu her zaman olan bir şey değil ama yedekte olan oyuncular da her zaman harika maç çıkardılar. Bu yüzden her zaman sakinim. Hangi sistemle oynayacağımızı şu anda açık edemem. Tek söyleyeceğim şey Kaan Ayhan'ın ilk tercih olarak başlaması olacak ama göreceğiz. Ben diğer takımlara bakmıyorum, sadece kendi takımımla ilgileniyorum.