Tomas Soucek: Türklerin kalecisi 3 kere sarı kart görmeliydi!

Haber Merkezi
Çekya Milli Takım Türkiye EURO 2024
Tomas Soucek: Türklerin kalecisi 3 kere sarı kart görmeliydi!
Reuters

Çekya-Türkiye maçının en çok konuşulan isimlerinden biri Çek futbolcu Tomas Soucek'ti. Ona göre ise maçın asıl konuşulan ismi Rumen hakemdi.

Maç bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soucek'in hedefinde hakem Istvan Kovacs vardı.

Genel olarak hakem kararlarının çok talihsiz olduğunu söyleyen Soucek, Barak'ın kırmızı kartına rağmen Türkiye'yle son saniyeye kadar başa baş oynadıklarını söyledi.

Maçın Rumen hakemini sert bir biçimde eleştiren Çek futbolcu "Sadece bu maç değil, Portekiz maçında hakemler Doudera'ya yapılan faulü görmedi. Gürcistan maçında da durum farklı değildi. Avrupa'nın en büyük turnuvasında önemli anlarda hep aleyhimize karar verildi. Ancak Gürcistan maçını kazanmalıydık." dedi.

Soucek maç bitmesine 5 dakika kala Türkiye'nin kaptanı Hakan Çalhanoğlu ile konuştuklarını ve ikisinin de "Hakemin kibirli davrandığı" konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Çek oyuncu, "Hakem kimseyle konuşmak istemiyordu. En iyi hakemler maç sırasında görülmeyen hakemlerdir. Ancak bu hakem maçın adamı olmak istiyordu" iddiasında bulundu.

Rumen hakemin temel faullerde bile kuralları uygulamadığını söyleyen Soucek, "İngiltere'de hakemler işleri akışına bırakır, oyunun gidişatı vardır. Ancak bu maçta hakem Türkler ne zaman yere düşse faul çaldı. Elbette rakipler de bundan faydalandı. Kırmızı kart belki haklıydı ama Türkler de kırmızı kart görmeliydi. Kuchta'nın golü vardı ama ne oldu bilmiyorum. Bazıları bahane ürettiğimizi söyleyebilir ama bu tür anlar maçın tamamını etkiliyor" dedi.

Türkiye oyuncularının sürekli yere yattığını söyleyen Soucek, "Kalecilerinin oyunu geciktirmeden dolayı belki de 3 sarı kart görmesi gerekirdi. Türkler bizden korkuyorlardı" iddiasında bulundu.