Slovenya maç kazanmadan üst tura çıktı

AA
EURO 2024 Slovenya İngiltere
Slovenya maç kazanmadan üst tura çıktı
FOTOĞRAF: AA

EURO 2024 C Grubu'nda İngiltere ile Slovenya 0-0 berabere kaldı ve bu sonuçla her iki takım da son 16 turuna kaldı. Turnuvada çıktığı 3 karşılaşmada da berabere kalan Slovenya, maç kazanmadan son 16'ya kalmayı başardı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) C Grubu son maçında 0-0 berabere kalan İngiltere ile Slovenya, el ele üst tura adını yazdırdı.

Köln Stadı'nda oynanan karşılaşmaya her iki takım da kontrollü başladı. Sert müdahalelerin olduğu müsabaka, orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İki takımın da pozisyona girmekte zorlandığı karşılaşma, 0-0 eşitlikle sona erdi.

Turnuvada en çekişmeli müsabakaların oynandığı ve birçok beraberliğin yaşandığı C Grubu'nda son maçlara 3 takım liderlik iddiasıyla girmişti.

Maçlar öncesinde İngiltere 4 puanla liderken, Danimarka ve Slovenya'nın 2'şer puanı bulunuyordu. Bir puanlı Sırbistan ise son sırada yer alıyordu.

Oynanan son maçların ikisi de golsüz sona erince İngiltere grubu lider tamamladı. Slovenya ise en iyi üçüncülerden son 16 turuna kalmayı başardı. 

SLOVENYA 3 MAÇTA DA BERABERE KALDI

Slovenya, C Grubu'nda hiç galibiyet alamadan üst tura yükseldi.

Grubunu 3. sırada tamamlayan Slovenya, oynadığı 3 müsabakadan da beraberlikle ayrıldı.

MAÇIN ADAMI CERIN SEÇİLDİ 

Müsabakanın en iyi oyuncusu Slovenya'dan Adam Cerin seçildi.

24 yaşındaki orta saha oyuncusu, gösterdiği mücadeleyle takdir topladı.