Merih Demiral'ın hareketine ne ceza verilecek? Alpay Köse açıkladı

HABER MERKEZİ
Merih Demiral

Avusturya maçında attığı gol sonrası bozkurt işareti yapan ve hakkında UEFA tarafından soruşturma başlatılan Merih Demiral'a nasıl bir ceza verilebilir? Uzman isim Haber Global'de yorumladı...

Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı Alpay Köse, Merih Demiral'ın bozkurt işaretiyle yaptığı sevinç nedeniyle soruşturma başlatılması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haber Global'de konuşan Köse, "Bu hareketin ne anlamı olduğu konusu verilecek cezanın limitleri konusunda önem teşkil ediyor. Bunda da para cezası şeklinde bir ceza verilecektir. UEFA'nın bu konudaki prensibi futbol dışında hiçbir anlam taşıyan hareketlerin yapılmasını engelliyor" dedi.

Köse, soruşturmanın muhtemelen turnuvadan sonra sonuçlandırılacağını belirtti.

Köse'nin açıklamaları şöyle:

"Daha önce bu tür hareketler yapan futbolcular oldu, soruşturmalar da oldu. Bunların en üstü Lazio'daki faşizm selamıdır. Bundan dolayı hem İtalya'da hem UEFA tarafından oyuncu cezalandırılmıştı.

Fransa'daki maçta terör olaylarından dolayı milli takımımız toplu olarak asker selamı gerçekleştirmişti. UEFA soruşturma başlatmıştı.

Bu hareketin ne anlamı olduğu konusu verilecek cezanın limitleri konusunda önem teşkil ediyor. Bunda da para cezası şeklinde bir ceza verilecektir. UEFA'nın bu konudaki prensibi futbol dışında hiçbir anlam taşıyan hareketlerin yapılmasını engelliyor.

Merih'in hareketi Türkiye'de Türk ırkıyla ilgili bir simgeyi temsil ediyor, bir siyasi partinin de bilinen simgesi şeklinde. Burada Merih'in açıklamasında belirttiği gibi burada siyasi parti temsil etmiyor. Savunma da bu şekilde yapılmalı. Türklüğüne vurgu için yapmış olduğu bir hareket bu. Ama bundan dolayı mutlaka bir ceza çıkacaktır. Buradan da para cezası alacağını düşünüyorum. Tekrarlarsa daha ağır yaptırımlar gelebilir."