Hamit Altıntop: Hakan Çalhanoğlu'nun kalitesi tartışılmaz, Arda Güler'in ismini futbol tarihine altın harflerle yazdıracağına inanıyorum

AA
Hakan Çalhanoğlu Arda Güler A Milli Takım EURO 2024 Milli Takım Türkiye futbol
Hamit Altıntop: Hakan Çalhanoğlu'nun kalitesi tartışılmaz, Arda Güler'in ismini futbol tarihine altın harflerle yazdıracağına inanıyorum
Fotoğraf: DepoPhotos

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler'i değerlendirdi.

Kaptan Hakan Çalhanoğlu'nun milli takım için büyük öneme sahip isimlerden biri olduğunun altını çizen Hamit Altıntop, "Takım kaptanımız Hakan Çalhanoğlu, tarihimizde milli formayı en çok giymiş 10 futbolcudan biri. Milli Takım'ımıza çok uzun yıllar, 16 yaş altı kategorisinden itibaren hizmet etmiş önemli bir futbolcu. Almanya Milli Takımı'nı da seçme ihtimali varken, ülkesini, bayrağını ve milli formanın kutsallığını bilerek Türkiye'yi tercih etmiş bir oyuncumuz. Almanya ve İtalya'da önemli takımlarda oynadı. Geçen sezon Inter'de şampiyonluk sevinci yaşadı ve Serie A'nın en iyi orta saha oyuncusu seçildi. Herkes tarafından kaptanlığı kabul görmüş, kalitesi tartışılmaz bir isim Hakan. Yıllar içerisinde kendini geliştirip, farklı bir futbolcuya dönüştü. Yeni mevkisi bakımından da kendisinden yüksek beklentiler var ve bizler de ona her anlamda destek olmalıyız." açıklamasını yaptı.

 "Arda, Türk futbol tarihinin en yetenekli oyuncularından biri"

Altıntop, milli takımın genç yıldızlarından Arda Güler hakkında, "Arda, Türk futbol tarihinin en yetenekli oyuncularından biri. İsminin futbol tarihine altın harflerle yazılacağına ve Arda'nın milli takımımıza çok uzun yıllar başarıyla hizmet edeceğine inanıyorum. Yerli-yabancı tüm futbolseverlerin takdirini ve sevgisini bu genç yaşında kazanması bizi çok daha mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.