Fransa iddiasız Polonya'ya diş geçiremedi, liderliği Avusturya'ya kaptırdı

HABER MERKEZİ
EURO 2024 Fransa Polonya
Fransa iddiasız Polonya'ya diş geçiremedi, liderliği Avusturya'ya kaptırdı
FOTOĞRAF: Reuters

EURO 2024 D Grubu'nda Fransa, Polonya ile 1-1 berabere kalarak liderliği Avusturya'ya kaptırdı ve grubu 2. sırada tamamladı.

EURO 2024 D Grubu'nda oynanan maçta liderlik iddiası bulunan Fransa ile turnuvaya son maçlar öncesinde veda eden Polonya karşılaştı.

Dortmund'daki BVB Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Fransa, yıldız futbolcusu Kylian Mbappe ile çok sayıda pozisyona girse de Polonya kalecisi Lukasz Skorupski'yi aşmayı başaramadı ve ilk yarı 0-0 tamamlandı.

Ousmane Dembele'nin ceza sahası içerisinde Jakub Kiwior'un müdahalesiyle yerden kalmasının ardından hakem penaltı noktasını işaret etti.

55. dakikadaki penaltıda Kylian Mbappe topu ağlarla buluşturarak ülkesini 1-0 öne geçirdi.

Polonya'nın bu gole cevabı ise 79. dakikada geldi. Polonya'da kazanılan penaltıda topun başına geçen Robert Lewandowski kaleci Maignan'a takıldı.

Hakem Marco Guida VAR'dan gelen uyarının ardından penaltının tekrarlanması gerektiğini belirtti. Tekrarlanan penaltıda bu sefer hata yapan Lewandowski durumu 1-1 yaptı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde Fransa üstünlük sayısı için bastırsa da maç 1-1 tamamlandı.

Grupta son maça lider giren Fransa, Polonya karşısında bir puana razı olarak liderliği Avusturya'ya kaptırdı.

Fransa grubu lider Avusturya'nın 1 puan gerisinde 5 puanla 2. sırada tamamladı, Polonya ise 1 puanla 4. basamakta yer alarak turnuvaya veda etti.