Almanya'dan olağanüstü karar: Önümüzdeki cuma başlıyoruz, tüm sınırlarda...

Haber Merkezi
Almanya EURO 2024 futbol Terör saldırısı
Almanya'dan olağanüstü karar: Önümüzdeki cuma başlıyoruz, tüm sınırlarda...
Fotoğraf: DepoPhotos

Almanya Federal Polisi, 14 Haziran 2024'ten itibaren 1 ay süreyle tüm sınırlarında kontrole başlayacağını duyurdu. En ufak eksiği olan ülkeye giriş yapamayacak.

EURO 2024 güvenlik tedbirleri kapsamında Almanya, Schengen sınırlarında kontrollere başlayacak. Bu durumun 19 Temmuz'a kadar süreceği Avrupa Birliği'ne de resmen bildirildi.

Aslında Almanya bir süredir Polonya, Çekya, İsviçre ve Avusturya kara sınırlarında kontrol yapıyordu. EURO 2024 kapsamında kontrollere diğer sınırlar Danimarka, Fransa, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg da dahil edilecek. Böylece Almanya tüm sınırlarında kontrollere başlamış olacak.

Havayolu, demiryolu ve liman trafiğinde de var olan kontrollere devam edilecek.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, turnuva boyunca güvenliğin en önemli öncelikleri olacağını söyledi.

Faeser, "Maksimum kararlılıklar, akla gelebilecek tüm tehlikelere karşı kendimizi silahlandırıyoruz. Terör örgütleri, holiganlar ve siber saldırı tehditlerine odaklanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Tüm kara, hava, deniz ve demiryolu trafiği federal polis tarafından korunacak.

Trafikte aksamalara neden olsa bile güvenlik öncelikli olacak. Tüm yolcuların Almanya'nın sınırlarından geçerken gerekli seyahat belgelerini eksiksiz yanlarında bulundurmaları gerekecek.

Yine turnuva sırasında 580 yabancı polis memuru ev sahibi şehirlerde görev yapacak. Kurtarma ve diğer acil servis ekipleri de polisle birlikte hazır bulundurulacak.

Göz önünde bulundurulan senaryolar arasında meteorolojik olaylara bağlı acil durumlar da bulunuyor.

14 Haziran'da başlayacak EURO 2024 boyunca Almanya stadyumlarda 2 milyon 700 bin seyirci, taraftar alanlarında ise 12 milyon kadar insanın bulunacağını tahmin ediyor.