Adanmışlığın şampiyonu İspanya

Haber Merkezi
EURO 2024 Lamine Yamal İspanya
Adanmışlığın şampiyonu İspanya
Fotoğraf: DepoPhotos

Artık Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Cristiano Ronaldo, Pepe, Luka Modric ve Toni Kroos olmayacak. EURO 2024 Lamine Yamal'ın, Nico Williams'ın, Arda Güler'in doğuşuna tanık oldu, gelecek onların olacak.

EURO 2024 bambaşka bir turnuva oldu. İspanya ilk maçından itibaren oynadığı futbolla şampiyon olacağını belli etmişti. Kylian Mbappe ise ilk maçında burnundan sakatlandıktan sonra turnuvada hayal kırıklığı yarattı. İngiltere berbat futboluyla finale kadar sıçramayı başardı. Cristiano Ronaldo, Toni Kroos, Luka Modric, Pepe çağı kapandı; Lamine Yamal, Nico Williams, Arda Güler çağı açıldı.

Bu turnuva bir dönüm noktası oldu ve değişime işaret etti. Bu futbolun yasasıdır.

16 yaşında turnuvaya başlayıp 17 yaşında bitiren Lamine Yamal'ın Messi-Ronaldo çağının bittiğini haykırdığı bir ay geçirdik. Cristiano Ronaldo bile, onun yaşında Yamal'ın gelişmişliğine ulaşamamıştı.

22 yaşındaki Nico Williams ile beraber İspanya'nın kanatlarında rakiplerine kabir azabı çektirdiler.

Tabi şampiyonluk sadece ikisinin sayesinde gelmedi. Rodri'den Olmo'ya çok eleştirilse de Morata'dan Fabian Ruiz'e kariyer sezonunu geçiren Dani Carvajal'dan kaleci Unai Simon'a kadar tüm takım kupaya imzasını attı.

İlk maçların ardından turnuvanın en iyi takımı ilan edilen İspanya, oynadığı 7 maçı da kazanarak kupayı domine etti.

Dünyanın en iyis denilen Rodri sakatlanınca yerine giren Zubimendi'yi, oynayamaz denilen Marc Cucurella'nın sol kanada hükmetmesi, oyuna girince eyvah dedirten Mikel Oyarzabal'ın kupayı getiren golü atması vs.

Gençleri ve tecrübelileri bir potada eriten De La Fuente yönetimindeki İspanya, herkese takım olmanın ne olduğunu gösterdi.