Zaten ucuz olan Ryanair bilet fiyatlarında indirime gitti

Ajans Bizim
Havacılık Seyahat
Zaten ucuz olan Ryanair bilet fiyatlarında indirime gitti
Fotoğraf: DepoPhotos

İrlanda’nın düşük maliyetli havayolu şirketi Ryanair, uçaklarının daha dolu olmasını sağlamak için bilet fiyatlarını düşürmek zorunda kaldı. 

Ryanair, haziran sonunda biten ilk çeyrekte vergi sonrası kârının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 46 düştüğünü açıkladı. Firma, 360 milyon dolar kârla yetinmek zorunda kaldı. 

Havayolu, trafikte yüzde 10'luk bir artış kaydedildiğini, ancak aynı zamanda ortalama ücrette yüzde 15'lik bir düşüş olduğunu belirtti.

Bir basın açıklaması yapan Ryanair şirketinin Üst Yöneticisi Michael O'Leary, "ikinci çeyrekte talebin güçlü olduğunu" belirterek, bununla birlikte, "fiyatları beklenenden düşük kalmaya devam ettiğini ve şimdi ikinci çeyrek fiyatlarının geçen yaza göre önemli ölçüde daha düşük olmasının beklendiğini” kaydetti.

Yani tahminler yaz dönemi için iyi değil ve bu, Ryanair'in kârının büyük kısmını yaz aylarında elde ettiği bir dönemde gerçekleşiyor. Ancak Finansal İşler Müdürü Neil Sorahan, havayolunun ücretlerini artırmasının mümkün olmadığını çünkü müşterilerin "biraz daha tutumlu, biraz daha temkinli" olduğunu söyledi.

Ryanair, bu düşüşü dengelemek için, bu yazın 200 yeni rota ve beş yeni üssün kullanıma sunulmasıyla tarihinin en iddialı yazlarından biri olacağını belirtiyor. Son olarak, Ryanair'in basın açıklamasında, yıllık sonuçların iyi olmaması halinde, bunun "Ukrayna ve Orta Doğu'da devam eden çatışmalar, personel sıkıntısı ve Avrupa'da hava trafiği kapasite kısıtlamaları veya Boeing teslimatlarında daha fazla gecikme gibi olumsuz gelişmelerden" kaynaklanacağı belirtiliyor. 

Şirket, yine de bu yıl, 198 ila 200 milyon yolcu taşımayı umuyor.