Yeni asgari ücretle birlikte işsizlik maaşı ve kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?

İSTANBUL / HABER MERKEZİ
işsizlik Asgari ücret
Yeni asgari ücretle birlikte işsizlik maaşı ve kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?

Yeni asgari ücretle işsizlik maaşı ve kıdem tazminatı tavan artış gösterecek. İşte 2024 yılında uygulanacak yeni işsizlik maaşı ve kıdem tazminatı tavanı...

Asgari ücretli bir çalışan, bir yıllık çalışmasının karşılığında brüt asgari ücret tutarında kıdem tazminatı hak ediyor. Asgari ücretlinin kıdem tazminatı 20 bin 2 liraya yükselecek.

Kıdem tazminat tavanı tutarı ise asgari ücrete göre belirlenmiyor. Kıdem tazminatının yıllık miktarı, en yüksek devlet memuruna bir hizmet yılı için ödenen emeklilik ikramiyesini aşamayacağı yasayla belirlenmiş durumda. Kıdem tazminatı tavanı halen 23 bin 489 lira olarak uygulanıyor. Bu rakam ocak ayında yeniden belirlenecek.

EN DÜŞÜK İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yeni asgari ücretten etkilenen kalemlerin başında gelen işsizlik ödeneğinde, sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları dikkate alınıyor. İşsizlik ödeneğinin alt sınırı asgari ücretin yüzde 40'ı, üst sınırı ise asgari ücretin yüzde 80'i olarak hesaplandığından yeni asgari ücretle işsizlik ödeneği de artacak.

Yeni asgari ücretin belli olması ile birlikte işsizlik ödeneğinde taban tutar 7.940,33, tavan tutar 15.880,66 seviyelerine yükselecek.