Uzman isim canlı yayında açıkladı: 11-12 Temmuz'daki NATO Zirvesi borsaya doping olabilir

Ekonomi haberleri Borsa dolar Gram altın

Bayram öncesi altın ve döviz piyasalarındaki son durumu ve beklentileri Haber Global muhabiri Gizem Bilen, konuğu ekonomist Tuğberk Çitilci'yle konuştu.

Bayram öncesi piyasalar hareketlendi. Ekonomist Tuğberk Çitilci, piyasalarındaki son duruma ilişkin Haber Global muhabiri Gizem Bilen'in sorularını yanıtladı.

Çitilci, dolar ve euro tarafında yukarı yönlü bir hareket olduğunu belirtti. Çitilci doların, 28 TL, 30 TL seviyesinde dengelenebileceğini söyledi.

BORSA İÇİN TARİH VERDİ

Kurun yukarı yönlü hareketiyle birlikte yüzde 40 ile 45 aralığında bir enflasyon yaratabileceğini söyleyen Çitilci, "Enflasyon tarafında maliyetleri direkt mal ve hizmet etiketlerine yansıtan cam sektörü, petro kimya sektörü, gıda perakende, giyim perakende sektörleri de ön plana çıkma potansiyeli yüksek bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla bayram sonrasında borsadaki şu an ki dinamiklerde yeni normalimiz 5.700 ilk etapta 6.000, yaz ortalarında Ağustos 15 gibi de 6.500 seviyesine doğru kaynak girişiyle birlikte tetiklenebilir. Bu kaynak girişinin devam etmesi ve kalitesinin artmasında dış politika önemli. Bunun içinde 11-12 Temmuz'da yapılacak NATO Zirvesi, Türkiye ile İsveç arasındaki görüşme devam ediyor. Türkiye'nin haklı talepleri var. Bu haklı taleplerini aldığı zamanda İsveç'e izin verilmesi sonrasında dış kaynak tarafından potansiyel daha fazla da artabilir. Bu da dış politika olarak borsaya ilave bir doping potansiyeli barındırıyor." dedi.

"GRAM ALTININ PORTFÖYLERDE YER ALMASI GEREKİYOR"

Gram altına ilişkin ise Çitilci, "Yurt dışındaki ons altının fiyatının sabit kalacağını varsaydığımızda kurda ilk etapta 28 daha sonra 28-30 potansiyeli dikkate alındığı zamanda gram altınında portföylerde yer alması gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

borsa altın gram altın döviz euro dolar ekonomi