Bakan Selçuk duyurdu! Ücretsiz izin ödemeleri yarın başlıyor

Bakan Selçuk duyurdu! Ücretsiz izin ödemeleri yarın başlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal yardım, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin ödemeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal yardım ödemeleri için 6 milyonun üzerinde başvuru aldıklarını, 620 bin aileye yardım yapıldığını söyledi. Selçuk, kısa çalışma ödeneğinde ise 2.5 milyon çalışana ödemelerin yapıldığını bildirdi. Selçuk, ücretsiz izinde nakdi yardım ödemelerinin de yarın itibarıyla başlayacağını açıkladı. 

Bakan Selçuk'un açıklamaları:

Başvurular değerlendiriliyor. Şu anda 620 bin aileye yardım yaptık. Başvuru gereği biz 5-6 kategoride olup olmadığına bakıp vakıfa iletiyoruz.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Kısa çalışma ödeneğinde başvuru sayısı 3.5 milyonu geçti. Nisandaki maaşları mayısta almaları gerekiyordu. Değerlendirmeleri kısa şekilde tamamladık. Şu anda 2.5 milyon çalışana ödemeleri gerçekleştirdik. 

ÜCRETSİZ İZİNDE NAKDİ YARDIM ÖDEMELERİ YARIN BAŞLIYOR

Ücretiz izinde 700 bini aşacak başvurularımız. Nakdi ücret desteği de yarın itibarıyla başlıyor.

HUZUREVLERİNDE DURUM NE?

Tüm personelimize test yapıldı. Türkiye'de huzurevlerinde ölüm oranı dünya ortalamasının çok altında. Bizdeki nüfus yüzde 50'sinden fazlası 80 yaş üzerinde biz daha fazla özen göstererek normalleşmeyi sağlayacağız. Biz kuruluşlarımıza şu anda çiçek bile kabul etmemeye çalışıyoruz. Büyüklerimizin kıymeti bizim için çok önemli. Bu bayramda biraz mesafe koyacağız ama gönül mesafesi koymayacağız, sosyal mesafe koyacağız. 

kısa çalışma ödeneği Zehra Zümrüt Selçuk