Uçakla seyahatte yeni dönem: Bagajı evden teslim alacaklar!

Ekonomi haberleri
Uçakla seyahatte yeni dönem: Bagajı evden teslim alacaklar!
Fotoğraf: DepoPhotos

Fransız start-up Alltheway, SITA teknolojisini kullanarak Paris'ten seyahat eden yolcuların evlerinden ya da şehir merkezindeki otellerinden check-in yapıp çantalarını bırakmalarını ve doğrudan varış noktalarına teslim etmelerini sağlayan yeni bagaj hizmetini başlattı. 

Şirket ayrıca bir havaalanı atlıkarınca teslim alma ve şehir içi teslimat çözümü de sunuyor.

Alltheway'in acenteleri çantayı yolcunun otelinden veya evinden alacak, havayolu şirketine teslim etmeden önce tartacak ve mühürleyecek. Alltheway, SITA Bag Journey'i kullanarak havayolunun takip sistemleriyle entegre oluyor ve yolcuların da çantalarını takip edebilmeleri için hem havaalanında hem de havaalanı dışında gerçek zamanlı takip bilgilerini paylaşıyor. 

Buna ek olarak, acenteler SITA'nın Flight Data Global'inden de yararlanarak müşterilerin uçuş check-in ve kalkış saatleriyle ilgili ayrıntıları öğrenebiliyor. Böylece teslim alma saatlerini planlayabiliyor ve çantaların havaalanına zamanında ulaşmasını sağlayabiliyorlar.

Şirketin kurucusu ve üst yöneticisi (CEO) Emilie Gazeau, Alltheway'in aileler ve iş amaçlı seyahat edenler de dahil olmak üzere bir dizi yolcudan gelen havaalanı dışı bagaj hizmetlerine yönelik artan talebe nasıl yanıt verdiğini söyledi. Gazeau, "SITA ile havayolu ve yolcular arasında bağlantı kurarak, yolculara çantalarının emin ellerde olduğu konusunda gönül rahatlığı sağlayabiliyoruz" dedi. 

SITA Avrupa Başkanı Sergio Colella ise şöyle konuştu:

"SITA'nın 2023 Yolcu BT Öngörüleri raporunun bulgularına bakıldığında, yolcular önümüzdeki yıl daha fazla intermodal seyahat rezervasyonu yapmayı beklediklerini ve tüm yolculuk boyunca bagaj taşıma gibi süreçleri kolaylaştırmak için teknolojiye güçlü bir ilgi duyduklarını açıkça ifade ettiler. Bagaj çözümlerimizle Alltheway'in müşterilerine bu deneyimi sunmaktan memnuniyet duyuyoruz." 

SITA, hava taşımacılığı sektörüne BT ve telekomünikasyon hizmetleri sağlayan çok uluslu bir bilgi teknolojisi şirketi. Şirket, hizmetlerini dünya çapında yaklaşık 400 üyeye ve 2.500 müşteriye sunuyor. Bu sayının dünyadaki havayolu işinin yaklaşık yüzde 90'ını oluşturduğu belirtiliyor. Dünya çapında neredeyse her yolcunun uçuşu SITA teknolojisine dayanıyor. 

Kaynak: Ajans Bizim

seyahat gezi havayolu şirketleri uçak