Uber'in faaliyetleri yüzde 70 düştü!

Uber'in faaliyetleri yüzde 70 düştü!

Koronavirüs en çok hava ve kara ulaşım şirketlerini vurdu! Seyahat kısıtlamaları ve insanların eve kapanması Uber'i de vurdu! Uber'in ulaşım faaliyetleri yüzde 70 düştü!

Koronavirüs sebebiyle küresel seyahat kısıtlamaları, metropollerdeki sokağa çıkma yasağı ve insanların eve kapanmasının en çok etkilediği şirketlerden biri Uber... Uber Ceo'su  Dara Khosrowshahi dün bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada "Faaliyetlerimiz yüzde 70 oranında düştü... Fakat insanların eve kapanması gıda teslim şirketimiz Uber Eats'in faaliyetlerini ise dramatik bir şekilde artırdı" dedi. 

Uber hisseleri koronavirüs etkisinin zirveye çıktığı Şubat ayı ortasından bu yana yüzde 65 değer kaybetti. Ancak dün Ceo Dara Khosrowshahi'nin yaptığı "Şirketimiz bu krizi atlatması için yeterli nakite sahip. Şubat sonu itibariyle 10 milyar dolar nakitimiz var." açıklamasıyla toparlandı. Dün Uber hisseleri yüzde 40 değer kazandı. 

Hükümetlerin seyahat kısıtlamaları ve gerekli olmadıkça evden çıkmama uyarılarının Uber Eats'in faaliyetlerini artırdığını belirten Ceo Khosrowshahi "Dramatik ama Uber Eats bugünlerde tek ana kaynağımız ve odağımız..." dedi. 

Uber