Türkiye'nin en büyük 500 şirketi belli oldu

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi belli oldu. Haber Global medya sponsorluğunda düzenlenen Fortune 500 Ödül Töreni ve Gala Gecesi'nde birbirinden değerli konuşmacılar ve iş insanları bir araya geldi.

Türkiye'nin en önemli iş ve ekonomi buluşması "Fortune 500 Türkiye Ödül Töreni ve Gala Gecesi" her yıl Türkiye'deki birbirinden değerli konuşmacıları ve iş insanlarını bir araya getiriyor. "Türkiye'nin En Büyük 500" şirketinin belirlendiği "Fortune 500 Türkiye Araştırması'nın 12'nci ödül töreni Haber Global medya sponsorluğunda Conrad Otel'de gerçekleşti.

Fortune 500 Türkiye Ödül Töreni ve Gala Gecesi'nin açılış konuşmasını 12'nci yıla özel olarak İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak. TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski ise Fortune 500 Ödül Töreni ve Gala Gecesi'nde iş dünyasına hitap etti. Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın konuşmasının ardından  ödüle layık görülen şirketlere ödülleri takdim edildi.

FORTUNE 500 ÖDÜLLERİ 

Bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen finansal kurumlar ve holding dışındaki tüm sektörleri kapsıyor. İlk 3 sıra şöyle;

1. ŞİRKET: TÜPRAŞ

Net satışlarını yüzde 64.1 oranında artırarak 88.5 milyar liraya çıkartan Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) yer aldı.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi belli oldu - Resim : 1

2. ŞİRKET: EPİAŞ

Listede sırasını değiştirmeyen bir diğer şirkette Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. oldu. Şirket net satışlarını yüzde 55 oranında artırarak 63.8 milyar lira ile ikinciliğini korudu.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi belli oldu - Resim : 2

3. ŞİRKET: THY

Geçen yıl listenin 4'üncü sırasında bulunan Türk Hava Yolları ise bir basamak yukarı çıkarak üçüncü sırada yer aldı. Türk Hava Yolları'nın net satışları yüzde 58 oranında artarak 62.8 milyar liraya çıktı. 

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi belli oldu - Resim : 3

Fortune 500 Listesi'nde finansal kurumlar ve holding şirketleri hariç, tüm sektörlerde faaliyet gösteren şirketler yer alıyor. BIST'te işlem gören, verilerini kamuoyu ile paylaşan şirketlerin bilgileri ilgili kaynaklardan, diğer şirketlerin bilgileri ise kendilerinden temin ediliyor.

Fortune 500 Haber Global