Türkiye ile İngiltere arasında JETCO protokolü imzalandı

Ekonomi haberleri
Türkiye ile İngiltere arasında JETCO protokolü imzalandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile İngiltere arasında JETCO Protokolünü ve üçüncü ülkelerde işbirliğine yönelik anlaşmasının imzalandığını duyurdu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile İngiltere arasında JETCO Protokolünü ve üçüncü ülkelerde işbirliğine yönelik anlaşmasının imzalandığını duyurdu.

Bakan Bolat, anlaşmanın Türkiye ile İngiltere arasındaki ticarete ve işbirliğine katkı yapacağını söyledi. 

Bakan Bolat'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle;

"Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ticari iş birliğinin önümüzdeki dönemde güçlenerek devam etmesi ile birlikte, stratejik ortaklığımıza büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz hususlar üzerine anlaşmaya vardığımız JETCO Protokolünü ve üçüncü ülkelerde işbirliğine yönelik anlaşmayı Birleşik Krallık Ticaret Bakanı Sayın Kemi Badenoch ile beraber imzaladık.

2023 yılında ticaret hacmimizin yaklaşık 19 milyar dolara ulaştığı, ülkemizin 12,4 milyar dolar ihracat yaparak, en çok ihracat yaptığı dördüncü ülke konumundaki Birleşik Krallık ile yeni iş alanlarında, ortak projelerin artarak devam edeceğimize, bu işbirliğini üçüncü ülkelere de güçlü bir şekilde taşıyacağımıza inanıyorum.

Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere ivme kazandıracağına inandığım protokol ve anlaşmaların hayırlı olmasını temenni ediyorum."