TOGG ile Guangzhou Automobile görüşmelere başladı

Reuters
Ekonomi haberleri
TOGG ile Guangzhou Automobile görüşmelere başladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Çinlilerin TOGG'la beraber bir üretim mekanizması oluşturma konusunda istekli olduklarını belirterek, Çinli şirket Guangzhou Automobile Group ile TOGG arasında görüşmelerin başladığını söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, Çinli Guangzhou Automobile Group'un (GAC) birlikte elektrikli otomotiv üretimi yapılması konusunda TOGG ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda Temmuz ayında TOGG'a ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

Sırakaya Reuters'a yaptığı açıklamada, Çin ziyareti kapsamında Guangzhou Automobile Group yöneticileri ile de görüştüklerini belirterek, "Bize, TOGG ile birlikte bir üretim konusunda görüşmelerinin devam ettiğini ifade ettiler" dedi.

Sırakaya şirketin CEO'sunun kendisine bu kapsamda Temmuz ayında Türkiye geleceğini ifade ettiğini söyleyerek, "(Bir üretim tesisi kurulması ile ilgili) görüşmelerin umud ederim o noktaya doğru evrilmesi söz konusu olabilir ama bunu söylemek için erken" dedi.

Önümüzdeki süreçte Çinli yatırımcıların Türkiye'ye daha yoğun bir şekilde geleceği kanısında olduğunu ifade eden Sırakaya, "Dışişleri bakanlığı, enerji bakanlığı ve bizim ziyaretlerimiz... Ayrıca dün de Astana'da Sayın Cumhurbaşkanımız Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüştü. Bu görüşmeler muhakkak hem siyasi, hem ticari, hem yatırım anlamında sonuç verecektir diye düşünüyorum" dedi.

Sırakaya ayrıca, Çin Komünist Partisi'nden üst düzey yetkilileri de bu sene içinde misafir edeceklerini ifade etti.

Sırakaya ayrıca Milliyet'e yaptığı açıklamada, Çinlilerin TOGG'la beraber bir üretim mekanizması oluşturma konusunda istekli olduklarını Çinli şirket Guangzhou Automobile Group ile TOGG arasında görüşmelerin başladığı bilgisini vermişti