TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan 'asgari ücret' açıklaması: Gelir vergisi dilimleri de yukarı çekilip çalışanın alım gücü artırılmalı

Gündem haberleri Ekonomi haberleri Asgari ücret
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan 'asgari ücret' açıklaması: Gelir vergisi dilimleri de yukarı çekilip çalışanın alım gücü artırılmalı

Bakan Işıkhan'ın yüzde 49 zamla 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Gelir vergisi dilimleri de yukarıya doğru güncellenerek çalışanların alım gücü artırılmalı" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan milyonların merakla beklediği 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Bakan Işıkhan'ın yüzde 49 zamla yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin, 700 lirası devlet desteği olmak üzere 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini açıklamasının ardından açıklamalar da peş peşe geldi.

 

 Yeni asgari ücreti değerlendiren TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gelir vergisi dilimleri de yukarıya doğru güncellenerek çalışanların alım gücü artırılmalı" ifadesini kullandı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 17 bin 2 lira olarak açıklanan asgari ücrete ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

 Hisarcıklıoğlu, resmi sosyal medya hesabında paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"17 bin 2 lira net asgari ücret ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Gelir vergisi dilimleri de yukarıya doğru güncellenerek çalışanların alım gücü artırılmalı. Bizim gündemimiz; üretim, yatırım, istihdam ve ihracat. Ülkemizin üretim gücünün korunması ve firmaların sürdürülebilirliğinin zarar görmemesi için enflasyonla mücadele kararlı bir şekilde sürmeli, reel sektöre destekler artırılarak devam ettirilmeli.”