TESK: Esnafa indirimli elektrik verilmeli

TESK: Esnafa indirimli elektrik verilmeli

TESK Başkanı Palandöken, "Esnafın iş yerinin yaz kış en yüksek maliyet kalemi  kiradan sonra elektrik. Elektriğe 3 ay zam yapılmayacağı açıklandı  fakat asıl sevindirici haber indirim yapılması olacaktır." açıklamasında bulundu

Elektriğe 3 ay zam yok açıklamasından sonra bir indirimin de  yapılması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi 
Palandöken, "Esnafın iş yerinin yaz kış en yüksek maliyet kalemi  kiradan sonra elektrik. Elektriğe 3 ay zam yapılmayacağı açıklandı  fakat asıl sevindirici haber indirim yapılması olacaktır. Bununla  birlikte yüzde 20'si vergi ve kesintiler olan elektrik faturalarında   mutlaka indirime gidilerek hem vatandaşılar hem de esnafımız sevindirilmelidir" dedi.

"MALİYET KALEMİNDE EN ÇOK ELEKTRİK FATURASI VAR"

Esnafın elektriği yaz-kış kullandığını hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafımızın maliyet kalemlerinde birçok artış oldu. Bu kalemlerden en  önemlisi de kuşkusuz elektrik faturası. Yaz-kış dolabı, ışığı,  tabelası, cihazları vs. en çok elektriği kullanıyor ve kiradan sonra  en çok ödemeyi de elektriğe yapıyor. Dolayısıyla özellikle pandemi  sürecinde yeteri kadar zorluk yaşamış ve şimdilerle yeni yeni ayağa  kalkmaya çalışan esnafımıza bu konuda bir destek yapılmalı. Bu yıl  elektriğe hiç zam yapılmadı ve üç ay boyunca da yapılmayacağı  belirtildi. Bu sevindirici fakat bunun yanında bir indirim de  yapılması esnafımızı büyük oranda rahatlatır. BOTAŞ'ın maliyetlerinin  düşmesi ile sanayi doğalgazına indirim yaptığı gibi elektrikte de  indirim müjdesi bekliyoruz. Bu düşüş zam yapmamak değil de, indirim  yapmak olarak esnafımıza yansıtılmalı" diye konuştu.

 

"FATURALARDA İNDİRİM YAPILMALI" 

Elektrik faturasının 5'te 1'inin vergi ve kesintilerden oluştuğunu  hatırlatan Palandöken, "Elektrik faturasının yüzde 20'si yani 5'te 1'i  enerji fonu, trt payı, kdv ve bunun gibi vergi ve kesintilerden  oluşuyor. Sokakları aydınlatan esnafımız için bu pandemi döneminde  indirime gidilerek rahat bir nefes alması sağlanmalı. Bu andemi  döneminde esnafı rahatlatmak hem de vatandaşı sevindirmek için olmazsa  olmaz elektrik kullanımında müjdeli haberler verilmeli" şeklinde vurguladı. 

esnaf