TCMB'nin politika faizini sabit bırakması bekleniyor

Ekonomi haberleri TCMB Merkez Bankası
TCMB'nin politika faizini sabit bırakması bekleniyor

Merkez Bankası'nın (TCMB) genel seçimler sonrası başladığı faiz artış döngüsünü Ocak'ta tamamladığı mesajları ardından Şubat ayında bir haftalık repo faizinin yüzde 45'te sabit kalması bekleniyor.

Merkez Bankası'nın (TCMB) genel seçimler sonrası başladığı faiz artış döngüsünü Ocak'ta tamamladığı mesajları ardından Şubat ayında bir haftalık repo faizinin yüzde 45'te sabit kalması bekleniyor.

Reuters anketine katılan 11 ekonomistin tamamı politika faizinin bu ay sabit tutulacağı konusunda hemfikir.

Geçen yıl gerçekleşen genel seçimlerin ardından Haziran ayından beri cumhurbaşkanı destekli sıkılaştırmanın sonucu olarak TCMB politika faizini 3,650 baz puan yükseltti. Geçen ay politika faizinin yüzde 45'e çıkmasıyla birlikte ise banka yeterli sıkılığa ulaştığını söyledi.

Hafize Gaye Erkan'ın ardından TCMB Başkanı olarak Fatih Karahan bu ay başında atandı. Karahan kamuoyu karşısına çıktığı ilk toplantı olan enflasyon raporunda sıkı para politikasına bağlı oldukları mesajını verirken; sadece bu yıl değil, gelecek yılın enflasyonunu da göze alarak sıkılık seviyesini belirlemeleri gerektiğine dikkat çekti.