TCMB'den 4 şirkete izin, 1 şirkete durdurma kararı

Ekonomi haberleri TCMB
TCMB'den 4 şirkete izin, 1 şirkete durdurma kararı

Merkez Bankası (TCMB) 4 ödeme kuruluşunun faaliyet izni kapsamının genişletilmesine, birinin ise faaliyetinin 6 ay süreyle askıya alınmasına karar verdi.

Merkez Bankası (TCMB) 4 ödeme kuruluşunun faaliyet izni kapsamının genişletilmesine, birin ise faaliyetinin 6 ay süreyle askıya alınmasına karar verdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 5 ayrı merkez Bankası kararına göre, Faturakom Ödeme Hizmetleri AŞ, Föy Fatura Ödeme Kuruluşu AŞ ve Paynet Ödeme Kuruluşu AŞ'ye 6493 sayılı yasanın 12. maddesinde belirtilen ödeme hizmetlerinin sunmasına ve bu hizmetin, kuruluşlara Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından verilen faaliyet izni kapsamına alınmasına karar verildi. TCMB, Paybull Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ'nin bu kapsamda elektronik para ihracı faaliyetinde bulunmasını onayladı.

Merkez Bankası, ödeme kuruluşu olarak faaliyette bulunma izni iptal edilen, ancak açılan karşı davada Ankara 2. İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulmasına hükmedilmesi nedeniyle Paytrek Ödeme Kuruluşu Hizmetleri AŞ'nin faaliyet izninin 6 ay süreyle geçici olarak durdurulmasına karar verdi.

 

Kaynak: Reuters

TCMB Merkez Bankası faaliyet izni para