TCMB, dönüşüm kuru için 6 ayrı saat verdi

TCMB, dönüşüm kuru için 6 ayrı saat verdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), altın hesaplarından Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına ve Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümde uygulanacak kur ile ilgili bilgilendirme yaptı. TCMB, dikkate alınacak döviz kuru için 6 ayrı saat verdi.

Daha önce saat 11:00'de belirlenen dönüşüm kuru için bundan böyle dövizin Türk lirasına çevrildiği gün Merkez Bankasınca belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen döviz alış kuru geçerli olacak.

TCMB'nin söz konusu talimatlarında dönüşüm kuru, "Merkez Bankası tarafından saat 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 ve 15:00’de ilan edilen ve döviz tevdiat hesapları ile döviz cinsinden katılım fonu hesaplarında bulunan dövizin Türk lirasına çevrildiği saat itibarıyla en son açıklanmış olan döviz alış kurunu," olarak belirlendi.

Yeni düzenlemede vade sonu kuru da "Türk lirası mevduat veya katılma hesabının vadesinde Merkez Bankasınca belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen döviz alış kuru" olarak tanımlandı. Önceki düzenlemede de vade sonu kuru için 11:00'de ilan edilen kur belirleyiciydi.

Kaynak: Diğer

TCMB enflasyon piyasa anket faiz politika faizi dolar döviz