TCMB: 30 milyar lira 2022 kârından ödenecek

Ekonomi haberleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB
TCMB: 30 milyar lira 2022 kârından ödenecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın(TCMB) geçtiğimiz akşam yapılan “Türkiye Tek Yürek” Bağış Kampanyası’na 30 milyar liralık bağışı tartışılmaya devam ediyor. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 30 milyar liranın 2022 kârından ödeneceğini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın(TCMB) geçtiğimiz akşam yapılan “Türkiye Tek Yürek” Bağış Kampanyası’na 30 milyar liralık bağışı tartışılmaya devam ediyor.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 30 milyar liranın 2022 kârından ödeneceğini açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'nden Hande Fırat'a konuşan TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu "Merkez Bankası anonim şirkettir. Normal süreç işleseydi, diğer ortaklarımıza da kâr payı verecektik." dedi. Kavcıoğlu "Yardımı bankanın kârından yaptık" dedi. 

Kavcıoğlu, 30 milyar liralık bağışın tartışılmasıyla ilgili olarak ise "Felaket boyutunu konuşmayıp Merkez Bankası’nın yaptığı yardımı tartışmak, sağlıklı bir bakış açısı değil." dedi.

Aldıkları kararın arkasında olduklarını söyleyen Kavcıoğlu "Eğer bu parayı Hazine’ye aktarsaydık, Hazine başka bir alanda kullanabilirdi. Biz bu payı direkt olarak deprem bölgesine tahsis ettik."ifadesini kullandı. 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

tmcb rezerv döviz dolar bağış kahramanmaraş