Enflasyon beklentilerinde sınırlı yükseliş

Ekonomi haberleri TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası
Enflasyon beklentilerinde sınırlı yükseliş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Şubat ayı piyasa katılımcıları anketini yayınladı. Ankete katılanlar, enflasyon beklentilerinde sınırlı bir yükseliş beklerken, dolarda ise gerileme bekliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Şubat ayı piyasa katılımcıları anketini yayınladı. Ankete katılanlar, enflasyon beklentilerinde sınırlı bir yükseliş beklerken, dolarda ise sınırlı gerileme bekliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bir önceki piyasa katılımcıları anketinde bu beklenti yüzde 30,44 olarak belirlenmişti. Ankete katılan piyasa katılımcıları gelecek 12 ay için enflasyonun yüzde 30,75 olacağını öngördü.

Yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentilerinde ise yukarı yönlü bir revizyon gerçekleşti. Buna göre piyasa katılımcıları bir önceki ankette yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 32,46 olarak açıklarken, Şubat ayı anketinde bu beklenti yüzde 35,76 oldu.

24 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisi de yüzde 17,18'den yüzde 18,11 seviyesine çıktı.

Piyasa katılımcılarının politika faizi beklentileri değişmez iken, dolar beklentilerinde sınırlı gerileme gerçekleşti. 

Piyasa katılımcılarının 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 23,43 TL iken, bu anket döneminde 23,10 TL olarak gerçekleşti.

 

Kaynak: AA

Merkez Bankası piyasa