Tapusu bende olan adıma kayıtlı taşınmazı e-devlet'te göremiyorum... Ne yapmam gerekir?

Tapu
Tapusu bende olan adıma kayıtlı taşınmazı e-devlet'te göremiyorum... Ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne düşenlerin en çok merak ettiği sorular kurum tarafından yanıtlandı: Tapusu bende olan adıma kayıtlı taşınmazı e-devlet üzerinde görememekteyim... Ne yapmam gerekir?

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devlet üzerinde görememekteyim. Ne yapmam gerekir?

E-devlet üzerinden taşınmaz bilgilerinizi görebilmeniz için T.C Kimlik Numaranızın sisteme kayıtlı olması gerekli olup bu düzenlemeyi e-devlet sayfanızda bulunan ''BEYANDA BULUNUN'' kısmından ilgili Tapu Müdürlüğüne beyanda bulunabilir ya da Web tapudan başvuru yapılarak düzeltilebilir.

E-devlet üzerinde kendime ait olmayan bir taşınmaz görünüyor, nasıl düzeltebilirim?

E-devlet üzerinde kendinize ait olmayan taşınmaz görülmesi halinde Web tapudan veya Alo 181 Tapu ve Kadastro Hizmet Hattımızı arayarak taşınmaz bilgilerini vermeniz halinde gerekli incelemeler yapılarak düzeltilecektir.

Yabancı gerçek kişiyim, YKN ve E-Devlet şifrem yok, tapu işlemlerim için Webtapu sistemini nasıl kullanabilirim?

Web Tapu Sistemi Yabancı portalına giriş yapmak için https://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresi kullanılır. Açılan sayfada “FOR FOREIGNER” alanına tıklanarak Yabancı Portalı giriş sayfası açılır.  İstenilen bilgilerin ne şekilde girileceği işlemlere ne şekilde yön verileceğine ilişkin bilgilere Web Tapu sistemi kullanım kılavuzları ve uygulama videolarının bulunduğu Web Tapu portalı ana sayfada bulunan "DUYURULAR" bölümünden “YABANCI PORTALI kullanım kılavuzu için tıklayınız” bağlantısı ile erişim sağlanabilir. (Kaynak: Tapu ve Kadastro Müdürlüğü)

Kaynak: Haber Global TV

tapu Tapu ve Kadastro Müdürlüğü e-devlet taşınmaz tapu kayıtları