DASK'ın ödediği tazminat 6 milyar TL'yi aştı!

Ekonomi haberleri
DASK'ın ödediği tazminat 6 milyar TL'yi aştı!

DASK tarafından yapılan açıklamada 416 bin başvuruya 6 milyar 502 milyar TL'lik tazminat ödendiği belirtildi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bugüne kadar 6 milyar 502 milyon 813 bin 66 TL hasar ödemesi gerçekleştirdi.

DASK'tan yapılan açıklamada, kurumun, sigortalıların yaralarını sarma süreçlerine destek olmak için tüm gücüyle çalışmaya ve ödemelerini hızla gerçekleştirmeye devam ettiği bildirildi.

Verilen bilgiye göre, bugün itibarıyla ulaşan hasar ihbar sayısı 416 bin 21 ve ödenen tazminat tutarı 6 milyar 502 milyon 813 bin 66 TL'ye ulaşırken, avans talebinde bulunan sigortalı sayısı 15 bin 10 oldu.

İhbar dağılımına bakıldığında, 21 bin 850'si pert, 27 bin 836'sı ağır hasarlı, 36 bin 129'u orta hasarlı, 330 bin 206'sı hafif hasarlı olarak açıklandı.

DEPREM SONRASI YÜRÜTÜLEN İLK ÇALIŞMALAR 

Bugüne kadar attığımız bu adımlar sayesinde tüm birimlerimiz ve finansal ödeme gücümüzle üzerimize düşeni yapmak için hazırlıklarımız tam olarak deprem sonrası çalışmalarımıza hızla başladık. 

Depremin hemen ardından, Ankara Olağanüstü Yönetim Merkezimizdeki ekiplerimize, İstanbul ekiplerimizin de katılımıyla tam kadro çalışmalarımızı başlattık ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

Yenilenen teknolojik altyapımız, beklediğimiz performansta, sorunsuz ve kusursuz hizmet sunmamıza imkân sağlamaktadır. Alo DASK 125, e-devlet ve web sitemiz aracılığı ile kesintisiz şekilde hasar ihbarı alabilmemizi sağlıyor. 

Bunun yanında, diğer kamu kurumlarının yaptığı tespitler doğrultusunda sigortalılarımızdan ihbar gelmesini dahi beklemeden hasar süreçlerini başlatıp ödemelerini hızla gerçekleştirmeye başladık ve depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ilk hasar ödememizi gerçekleştirdik. 

Ankara Olağanüstü Yönetim Merkezi’mizde bulunan DASK Tırı ve hasar ekiplerimizden bir grup bölgeye intikal etmiştir. 10 gün Kahramanmaraş’ta kalan DASK Tırı, 17 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yerini almıştır. 

Bölgenin tamamına hizmet verebilmek adına 30 Ekim 2020 İzmir Depreminde uygulamaya geçirdiğimiz şekilde, konteyner Dask İrtibat Ofisleri kurulmuştur. Şu anda Malatya, İskenderun, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Elazığ illerinde faaliyete başlamıştır. 

 

Kaynak: Haber Global TV

DASK deprem afet kahramanmaraş