Stranger Things'in 4. sezonunun maliyeti Spider Man - No Way Home'dan fazla!

Ekonomi haberleri Netflix
Stranger Things'in 4. sezonunun maliyeti Spider Man - No Way Home'dan fazla!

Netflix'in hit yapımı Stranger Things'in 4. sezonu 27 Mayıs ve 1 Temmuz'da iki parça halinde yayına girecek. Dizi beklenirken dizinin yapım maliyeti, aralık 2021'de gösterime giren ve 2 milyar dolara yakın hasılat yapan Spider Man - No Way Home filminin yapım maliyetinden de fazla!

Netflix'in hit yapımı Stranger Things'in 4. sezonu 27 Mayıs ve 1 temmuz'da iki parça halinde yayına girecek. Dizinin yapım bütçesi birçok büyük bütçeli ve hasılat rekorları kıran filmlerin bütçesini aştı!

Netflix 3 aylık bilançosunda uzun zaman sonra ilk defa abone kaybettiğini açıkladı. Netflix 2022 yılının ilk üç ayında 200 bin abone kaybetti. Bu kayıplarda Rusya'daki operasyonlarına son vermesinin etkisi de var. Bilanço sonrası Netflix'in piyasa değeri 100 milyar doların da altına geriledi. Netflix'in piyasa değeri son altı ayda 310 milyar dolardan 96 milyar dolara geriledi.

Bilanço sonrası küresel finans/piyasa gündemini Netflix oluşturdu. 

Netflix, orjinal yapımlara 2022 yılında 20 milyar dolardan fazla harcama yapmayı planlıyor. Wall Street Journall'a konuşan bazı kaynaklar geçtiğimiz sene 500'den fazla orjinal yapım çıkaran Netflix'in artık daha kaliteli ve daha az yapım üretmeye odaklanmayı tercih edeceğini söyledi. Netflix artık en çok kişiye ulaşan değil. İzleyici başına en çok getirisi olan yapımlara odaklanacak. Hatta Netflix kurucusu Reed Hastings, reklamlı abone seçeneğine uzak olmadıklarını açıklamıştı. 

WSJ'de yer alan habere göre, Netflix önümüzdeki dönemde yoğun kullanan kullanıcılardan ziyade iptal etme olasılığı olan seyircilere yönelik yapımlara ağırlık verecek.

STRANGER THİNGS'İN YAPIM MALİYETİ SPİDER MAN NO-WAY HOME FİLMİNİN YAPIM MALİYETİNDEN FAZLA

Yapımların bütçeleri konusunda artık daha dikkatli olan Netflix'in hit yapımı Stranger Things'in 4. sezonun yapım maliyeti bir çok büyük bütçeli filmi aştı! 

Stranger Things'in 4. sezonunun bölüm başı maliyeti 30 milyon dolar! Yeni sezonda görsel efektlere daha çok ağırlık veren Stranger Things'in 9 bölümden oluşan 4. sezonunun Netflix'e toplam maliyeti 270 milyon dolar oldu!

Aralık 2021'de gösterime giren ve 1 milyar 800 milyon dolarlık hasılat elde eden Spider Man - NoWay Home filminin yapım bütçesi 200 milyon dolar idi. 

Stranger Things, 5. sezon ile seyircilere veda edecek. 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Stranger Things Netflix