İsrail-Hamas çatışması sonrası gram altın ve ons altın tahmini: "Jeopolitik risk başladı ve..."

Gram altın İsrail

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, İsrail-Hamas çatışmasının piyasalara etkilerini Haber Global'de değerlendirdi. Sarı, altınla ilgili yeni tahminlerini aktardı.

İsrail-Hamas çatışması sonrası piyasalar ilk işlem gününde nasıl tepki verdi? Önümüzdeki günlerde çatışmanın fiyatlara etkisi ne olur?  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Haber Global'de bu soruları yanıtladı. 

Borsa tarafı ile değerlendirmelere başlayan Sarı, "Bu haftanın bütün fiyatlarını petrol fiyatlarını temel alarak açıklayabiliriz. Tüm borsalar geçen hafta yükseldi. Son bir haftada petrol fiyatları da geri çekilde ama hafta sonu savaş açıklaması piyasaları olumsuz etkiledi. Özellikle petrol fiyatları yüzde 5'e varan yükselişler gerçekeştirdi.

Borsa İstanbul'da da düşüşler söz konusu. Gıda ve maden sektöründeki yükselişlerle birlikte de destekleniyor ama borsa. Enflasyon tarafında yükselişleri yaşıyoruz çünkü. Yeniden petrol fiyatlarındaki yükseliş, enflasyonist baskının hissedilmesini sağlayabilir beklentisi var. Endekse baktığımızda 8400'ün hemen aşağısındayız. Yine de piyasa çok fazla olumsuz bir tepki vermedi. 8400'ün altında kaldığında satışlar görebiliriz ama" dedi. 

Altın tarafını değerlendiren Sarı, "Serbest piyasada gram altında 1700'ün üzerinde fiyatlama var. Altın tarafında jeopolitik risk başladı, fiyatlanıyor. Hem resesyon hem de enflasyon ile altında yükseliş gözlemiştik. 1900 altında seyir oldukça satış baskısı devam edebilir ons altında. Hem Fed hem petrol etkili altın tarafında. Savaşın da etkisiyle birlikte 1850 üzerinde fiyatlama görebilirsek ons altında global yükselişin fiyatlandığını söyleyebiliriz" dedi.

Sarı, "1900'ün üzerindeki hareketlerde temkinli olacağız ama 1850 altında kaldığı sürece sınırlı yükselişler olacaktır. Ülkelerden gelebilecek açıklamalar çok önemli, bunları yakından takip edeceğiz" diye konuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

Şirin Sarı altın gram altın ons altın Hamas-İsrail savaşı Hamas-İsrail çatışması