İslam Memiş'ten altın alacaklara uyarı: Ekranda gördüğünüz gram altın fiyatına aldanmayın

Ekonomi haberleri Gram altın çeyrek altın
İslam Memiş'ten altın alacaklara uyarı: Ekranda gördüğünüz gram altın fiyatına aldanmayın

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın alacaklara önemli uyarılarda bulundu. Memiş "Ekranda gördüğünüz ile satın almak istediğiniz rakamlar aynı değil" ifadelerini kullandı.

Altın ve dolar fiyatı üzerinde etkili olan ve piyasaların merakla beklediği ABD'nin Nisan ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. Dolar / TL kuru ve altın fiyatları yeniden hareketlendi.

Altın fiyatlarının ilk tepkisi ne oldu? Altın yeni güne nasıl başladı? Altın fiyatlarına nasıl yansır? Altın fiyatları düşer mi artar mı? Altın almak için doğru zaman mı?  Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş konu ile ilgili değerlendirmeleri A Haber'e aktardı.

İslam Memiş'ten altın alacaklara uyarı: Ekranda gördüğünüz gram altın fiyatına aldanmayın - Resim : 1

Altını iki türlü değerlendirmek lazım. Bir ons fiyatı yani uluslararası piyasalardaki değeri bir de gram değeri. Ons altında ABD'de açıklanan enflasyon verisinin ve ABD Merkez Bankası FED'in para politikasına ilişkin kararları çok etkili oluyor.

"FED 3 KEZ DAHA FAİZ ARTIRIMI YAPACAK"

Yaklaşık 3-4 aydır baskı altında kalıyor. Yani 2 bin dolar seviyesinin altına sarktıktan sonra tekrar toparlanması biraz daha zor olduğunu gözlemliyoruz.
Burada önemli olan faktör 1.800 dolar seviyesinin altına sarkacak mı? Çünkü FED yılsonuna kadar 3 kez daha faiz artırımı yapacak muhtemelen beklentiler o yönde.

İslam Memiş'ten altın alacaklara uyarı: Ekranda gördüğünüz gram altın fiyatına aldanmayın - Resim : 3

"YUKARI YÖNLÜ ATAKLAR GÖREBİLİRİZ"

Ancak şu anda 1.850 dolar seviyesinin aşağısına çok da sarkmak istemiyor ons altın ve muhtemelen de tekrar 1.900 dolar seviyesinin üzerinde yukarı yönlü ataklar görebiliriz Dünyada çok düşük olmayan bir altın fiyatı karşımızda olabilir.

Ama içeriye baktığımız zaman tekrar dolar kuru 15.30 lira seviyesinin üzerinde 850 dolar seviyesinin altına sarkmayan ons altın da var haliyle gram altın 935 lira şu anda.

"YUKARI YÖNLÜ HAREKETLER BEKLİYORUZ"

Ben vatandaşlarımıza şu konuda önemli bir bilgi vermek isterim. Sizin ekran görmüş olduğunuz gram altın TL fiyatı şu anda 908 TL. Ancak Kapalıçarşı piyasasına geldiğiniz zaman fiziki altın aldığınız zaman veya bankalarda işlem yaptığınız zaman gram altın TL fiyatı şu anda 936 lira.

Bu ayrımı mutlaka çok iyi yapması gerekiyor vatandaşlarımızın. Şu anda ekranda gördüğümüz fiyat 908 lira ama Kapalıçarşı piyasasında şu anda gram altın 936 lira. 

Kaynak: Haber Global TV

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ne kadar altın fiyatları altında son durum gram altın ne kadar Çeyrek altın ne kadar