Son dakika Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den 'konutta fırsatçılık' açıklaması

Nureddin Nebati Konut Ekonomi haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından konut fiyatlarında fahiş fiyat artışına giden fırsatçılarla ilgili açıklama yaptı. Nebati, "Fırsatçılık yapmaya kalkışanlar hakkında her türlü adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

"Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz.

Tüm bu çabalara rağmen, bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği "fahiş" artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz.

Yine aynı şekilde, vatandaşlarımızın konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları kaydıyla belirli bir kaynak ayrılmıştır.

Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacı uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşlarımızı konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumaktır."

 

Kaynak: Haber Global TV

Nureddin Nebati Bakan Nebati Hazine ve Maliye Bakanlığı maliye bakanı hazine bakanı