Bakan Bozdağ duyurdu! Konut alım satımında yeni dönem

Ekonomi haberleri
Bakan Bozdağ duyurdu! Konut alım satımında yeni dönem

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konut alım satımına ilişkin yeni dönemin kapısını aralayacak yeniliği duyurdu.

Konut alım satımında yeni dönem başlayacak. Bu konuda yeniliğe kapı aralayacak düzenlemeyi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ duyurdu.

Ev alım satımında tapu dairelerinde gerçekleştirilen işlemler noterler tarafından da gerçekleştirilecek.
Noterlerin yaptığı işlemler tapu siciline işlenecek.

Uzun süredir konuşulan ancak duyumdan öteye gitmeyen noter düzenlemesi resmen hayata geçiriliyor.

Adalet Bakanı Bozdağ, atacakları yeni bir adımla da gayrimenkul alım ve satım işlerinin noterliklerde de yapılmasına imkan sağlanacağını açıkladı.

ŞU AN NASIL İŞLİYOR?

Şimdiki sistemde Web Tapu üzerinden başvuru yapılarak tapu dairesinin yoğunluğuna göre randevu tarihi oluşturması bekleniyor. Randevu tarihi verilen gün tapu harcı yatırılarak alım-satım işlemi tapu memuru huzurunda tapu siciline işleniyor.

OTOMOBİL ALIM SATIMINDA DA BENZER SİSTEM

Otomobil alım satımlarında da uzun süre önce değişiklik yapılmış ve Trafik şubelerinde bürokratik işlemlerle uğraşmak yerine noterler aracılığıyla otomobil satışları hızlı şekilde gerçekleştirilmeye başlanmıştı.

Tapu işlemlerinde noterlerin devreye girmesinin bürokrasiyi azaltacağı belirtiliyor. Gayrimenkul sektör uzmanları tapu memurlarının görebildiği tüm bilgileri noterlerin görmesi halinde sorun olmayacağını ve satışın gerçekleşebileceğini ancak eksik bilgiler varsa bu durumun alıcı açısından ilerleyen zamanda sorun oluşturabileceği uyarısında bulundular.

Kaynak: Haber Global TV

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ