Cumhurbaşkanı Erdoğan konut alacaklara 3 yeni destek paketi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomi haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan konut alacaklara 3 yeni destek paketi açıkladı

Kabine Toplantısı'nın ardından canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut alacaklara ve emlak sektörü temsilcilerine 3 yeni destek paketinin müjdesini verdi. İşte detaylar...

Bugün gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren Bakanlar Kabinesi Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Konut alımında yeni dönemi işaret eden Erdoğan, sektörde sağlanacak yeni imkanlardan bahsetti. Konut satın alacaklara ve emlak sektörüne art arda 3 yeni müjde duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

“İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz. 1. ve 2. elleri kapsıyor. İnşaat sektörü, Mayıs itibariyle yüzde 40'ı tamamlanmış inşaat projelerinin tamamlanması için 20 milyar TL'lik kaynak ayırdık.”

Destek paketlerini peş peşe açıklayan Erdoğan, "Birinci paket ile ilk defa ve tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon liraya kadar değere sahip birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz.

İkinci paket, birinci ve ikinci el konutları da kapsıyor. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022'den önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların Merkez Bankası'na satılarak karşılanması şartı ile alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecek. Üçüncü paketimiz inşaat sektörüne yöneliktir.

Mayıs ayı başı itibarıyla asgari yüzde 40'ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerinin bir an önce tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık bir kaynak ayırdık." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı emlak haberleri konut kredisi Konut fiyatları