Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: İhracatı Geliştirme Fonu ile yeni finansman kaynağı yaratıyoruz

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ihracatçılara yönelik olarak teminat sorununu ortadan kaldıracak İhracatı Geliştirme Fonu oluşturulacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "Bugün buradan artan ihracatımızın hızına uygun finansmanı sağlayacak yeni mekanizma müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. İhracatı Geliştirme Fonu ile sadece sizlerin erişimine açık bir finansman kaynağı oluşturuyoruz. Bu fon sayesinde ihracatçılarımızın finansmana erişiminde teminat sorunu ortadan kalkacaktır. Bir başka müjde de İstanbul'u bir fuar merkezine kavuşturmak için atacağımız adımdır" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Artık Türkiye dünya ihracatında yüzde 1 pay seviyesine ulaşarak kritik eşiği yakaladı. İhracatçı sayımızı önce 100 bine sonra 300 bine yükseltmeyi hedefliyoruz. İş insanlarımız ürettikçe geleceğe güvenle bakabileceğimiz yere doğru gidiyoruz.

Hiç kimsenin bizi hedeflerimizden uzaklaştırmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Bölgemizdeki ekonomik, sosyal krizleri, güvenlik sorunlarını sınırlarımızdan içeriye taşımaya çalışanlara müsaadet etmedik, etmeyeceğiz. 

Artık 8 bin kilometre menzilini hedef alan uzak ülkeler stratejimizi hayata geçiriyoruz. 84.5 trilyon dolar büyüklüğü ile dünya ekonomisinin yüzde 64'ünü oluşturan 17 ülkeye ihracatımızı artırmak için hazırladığımız eylem planını önümüzdeki günlerde açıklıyoruz. 

Bugün buradan artan ihracatımızın hızına uygun finansmanı sağlayacak yeni mekanizma müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. İhracatı Geliştirme Fonu ile sadece sizlerin erişimine açık bir finansman kaynağı oluşturuyoruz. Bu fon sayesinde ihracatçılarımızın finansmana erişiminde teminat sorunu ortadan kalkacaktır. 

Bir başka müjde de İstanbul'u bir fuar merkezine kavuşturmak için atacağımız adımdır. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber